Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Keşke hiç büyümeseler!

ASLINDA daha önce yazacaktım da; ne kafamı, ne kendimi toplayamadığımdan bugüne kaldı.
Efendim, salı günü Bakırköy Cem Karaca Sanat Merkezi'ndeydim. Ortaokullar arası trafik yarışmasını izlemek için...
Geçen yıl bir yazı yazmış, öneri getirmiştim. Demiştim ki; "Trafik uyarı kliplerini sabaha karşı yayınlıyorlar. Bu anlayışla hiçbir şey olmaz. Gelin, bir trafik bilgi yarışması düzenleyip prime time'da yayınlayalım..."
Ben yapımcılardan, kanal yönetimlerinden ses beklerken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Trafik Şube Müdürlüğü'nden yankı buldum. "Biz zaten böyle bir yarışma yapıyoruz. Finalini birlikte izleriz inşallah" dediler.
O gün gelip çattı. Minikler üç takım halinde finale kalmış. Sorular kazık mı kazık. Ama onlar takır takır yanıtlıyor. Ben izleyici koltuğunda mahcup... "Allahım, trafik konusunda onca ahkam kesmeme rağmen, meğer ne kadar cahilmişim" diye tırnaklarımı yiyorum.
Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü el ele vermiş. Sponsorlar da destek verince; ortaya son derece heyecanlı, neşeli ama bir o kadar da faydalı bir yarışma çıkmış.
"Ahh..." dedim içimden o pırıl pırıl çocuklara bakarken; "10 yıl sonra direksiyon başına geçtiğinizde de hiç değişmemiş olun, e mi?"
Giderayak beni sahneye davet edip bir de ödül takdim etmesinler mi! Nasıl mahcup oldum anlatamam.
İşi 'televizyon yazmak'tan ibaret biri olarak, 'Trafik konularına en çok değinen ve çözüme destek olan yazar' olduğuma mı, dört yıldır devam eden bu şahane organizasyonu takip eden tek gazeteci olduğuma mı; hangi birine utanacağımı bilemedim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA