Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ege'de boğulmak

Adı Ege Deniz...
Onu belki haber bültenlerinde izlediniz.
Belki de bu ismi ilk kez duyuyorsunuz.
Ege Deniz, 17 yaşında engelli bir genç kızımız ama engelli insanların çoğu gibi Allah ondan bir yeteneği esirgerken, diğerini fazlasıyla vermiş.
Ege son derece 'özel' bir yüzücü.
Hayatını havuzlarda geçirmiş.
Çalışmış, azmetmiş ve Ağustos ayında Fransa'da yapılacak Dünya Yüzme Şampiyonası'na katılmasına yetecek müthiş dereceler yapmış. Ama...
Biz Ege'yi Dünya Şampiyonası'na gönderemiyoruz.
Neden? Özel Sporcular Federasyonu'nun yeterli bütçesi olmadığı için...
Belli ki Özel Sporcular Federasyonu sadece tabeladan ibaret. Bir sporcuyu Fransa'ya gönderecek üç kuruştan mahrum olduğuna göre...
Ama bundan utanması gereken Federasyon değil, bu kuruluşu bu halde bırakanlar...
Eminim bu yazı sizlere ulaşana kadar Ege kardeşimize yardım için herkes kuyruğa girmiş olacaktır.
Yine eminim ki, Spor Bakanlığı'ndan, Türkiye'nin ileri gelen tüm firmalarına kadar her kişi ve kuruluş Ege'ye yardım elini uzatacaktır ama asıl mesele bu değil. Bizim meselemiz, Ege'yi haber bülteninde yardım kampanyası ile Fransa'ya gönderiyor olmak. Kim bilir şu anda Ege Deniz gibi daha kaç 'muhtaç' sporcumuz var...
Bir zamanlar Naim Süleymanoğlu'nu Türkiye'ye getirip milli formayla yarıştırmak için devletin örtülü ödeneğinden yüzbinler harcamıştık.
İyi de bu ödeneğin 'örtülü' olmasına ne gerek var?
Spor Bakanlığı bir fon oluştursun, yönetimi de tüm Türkiye'yi tarayıp Ege'nin durumunda olan sporcuları bulacak bir 'akil spor adamları' heyetine bırakılsın.
Akdeniz Oyunları'nı, U20 Dünya Futbol Şampiyonası'nı en iyi şekilde organize etmekle övünen, 2020 İstanbul Olimpiyatları'na bileğinin hakkıyla talip olan Türkiye'nin koca koca okyanusları geçip Ege Deniz'de boğulması akıl alacak gibi değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA