Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Türk işi...

Son dizilerinde reyting listelerini sürekli ıskalayan Nurgül Yeşilçay, şansını bu kez de komedi kulvarında denemek istemiş olmalı ki, her haliyle 'kelebek ömürlü yaz dizisi' kıvamındaki Bebek İşi'nden gelen teklifi kabul etmiş.
Nurgül Yeşilçay'ın oyunculuk gücünü tartışmak, aklı başında olan hiç kimsenin haddi değil; özellikle de sinemada... Ama Nurgül son dönemde sanki yanlış tercihler yapıyor gibi.
Bebek İşi gibi hafif bir sit-com yerine, sabredip şöyle kendisinden beklendiği gibi 'etli butlu' bir yapımla izleyicinin karşısına gelseydi keşke.
Sakın ola ki, komediyi ve komedi oyunculuğunu hafife aldığım, küçümsediğim sanılmasın. Güldürmek, oyunculuğun en zor ve zahmetli kısmıdır ama 'karikatürize komedi' sanki Nurgül'ün üzerinde iğreti durmuş gibiydi. (İğreti dedim de, Nurgül'ün Eğreti Gelin'deki şahane performansı beklentimi yükseltiyor olsa gerek.)
Hele dizide Nurgül'ün bir yandan telefonda konuşmaya çalışırken, bir yandan giyinmeye çalıştığı sahnede, atletine dolaştığı hali tek kelime ile 'gülünç'tü.
Belli ki Show TV'nin yeni dizisi en çok Timur Acar'a yarayacak.
Gülse Birsel'in Avrupa Yakası'nda parlattığı oyuncu, yeteneğinin ve emeğinin karşılığını nihayet bir başrol kaparak gördü ve bana göre kendisine güvenenleri hiç de mahcup etmeyecek bir performans ortaya koydu.

OYUNCUNUN BÜYÜĞÜ
Dizide "Rolün büyüğü küçüğü yoktur; oyuncunun büyüğü küçüğü vardır" sözünü kanıtlayan isim ise Mete Horozoğlu idi.
'İntikamcı kadın doğum doktoru' olarak göründüğü o kısacık süre içinde muhteşemdi. Sevimli bebeğin iç sesine hayat veren Erkan Can ise ziyan ediliyor gibi. Bebeğin diyaloglarının daha esprili olmasında fayda var. Bir de o bir damlacık bebelerin, telaşlı, stresli, bol spotlu ve pek gürültülü set ortamında 'çalıştığını' düşünmek insanın içini acıtıyor doğrusu.
Dizi, aslında Batı'daki benzerleri gibi 35 dakika olarak çekilmişti. Bu haliyle ülkemize özgü bir tabuyu devirmek, hatta devrim yapmak için yola çıkmıştı ama bu süre ne reklamvereni, ne kanalı, ne de seyirciyi 'kesmediği' için iki bölümü birden arka arkaya yayınlandı.
Yani Bebek İşi oldu size Türk İşi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA