Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hem ayıp, hem günah

Magazin gazeteciliği zor iş... Hele ki sosyal medyanın işin içine girmesiyle, doğru dürüst magazin haberi yapmak giderek zorlaştı. Çünkü artık herkesin elinde video ve fotoğraf çeken telefonlar, anında görüntüyü ve haberi paylaşacağı bir sanal mecra var. Bu da ortalığın iyice toza dumana boğulmasına sebep oluyor.
Bu durumun en çarpıcı ve dramatik örneklerinden biri; iki gün önce yaşandı.
Ümit Karan'ın bir genç kızla beraber çekilen fotoğrafı gazetelerde, internet sitelerinde yayınlandı ve altına da 'Ümit Karan'ın yeni sevgilisi' diye yazıldı.
Ümit Karan evli ve bir çocuk babasıydı. Haberi görür görmez beyninden vurulmuşa döndü. Çünkü beraber fotoğrafı yayınlanan kız, onunla hatıra fotoğrafı çektiren bir hayranından başkası değildi.
Emre Altuğ'un mekanında gerçekleşen olayın en yakın tanığı ise Karan'ın Survivor'da yarıştığı isimlerden biri olan Bozok'tu. Üstelik, haberde adı geçen Ege Akdeniz adlı kız, Ümit'in yakın bir arkadaşının da sevgilisiydi.
Bu 'özel' fotoğrafın nasıl olup da medyaya yansıdığı, kimin ne amaçla masum bir fotoğrafı 'sansasyonel habere' dönüştürdüğü meçhul. Gerçek olan ise, bazı sevgili magazinci dostların, bu haber kıtlığında ellerine geçen her görüntüyü, kulaklarına fısıldanan her dedikoduyu 'haber' diye sayfalarına, sitelerine servis ediyor olmaları.
Bu köşeye de her hafta yığınla 'dedikodu' fısıldanıyor, görüntü ulaştırılıyor. Önce doğruluğunu araştırıp sonra da kalbur üstünde kalan istihbaratları Günaydın'ın ilgili birimlerine 'araştırılması için' gönderiyorum. Çünkü bir küçücük haberin, ciddi bir aile faciasına yol açabileceğini, insanların ve en çok da 'çocukların' geleceğini karartabileceğini çok iyi biliyorum.
Aman dostlar, biraz daha özen ve dikkat, ne olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA