Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yunan adası hayranlığı

Şovenizm ve ırkçılığın yanından geçmem. Hele ki 'Yunan düşmanlığı' ile alakam yoktur. Bu köşenin arşivinde; 'Türk- Yunan Survivor' finalinin barış adına Kardak kayalıklarında yapılması önerisi bile mevcuttu. Zaten yazlarımın büyük bölümü, Midilli'ye seslenme mesafesindeki Küçükkuyu'da geçer.
Amaaa... Bu sezon 'pompalanan' Yunan Adaları reklamlarına bir türlü aklım ermiyor. Hadi tur reklamları ticari zorunluluk diyelim; peki ya gazete röportajları ve gezi programlarının ağız birliği etmişçesine sürekli Mikonos'u, Kos'u, Midilli'yi ve diğer Yunan adalarını ballandıra ballandıra anlatmalarına ne demeli?

BİZİM ESNAF KAN AĞLARKEN ...
Geçen hafta sonu CNN Türk'teki Hayat Gezince Güzel'de bir 'Yunan Adaları kumpanyası' vardı ki; benim kayığın dümenini batıya kırıp bodoslamadan Mikonos'a çıkasım geldi! Vallahi bu 'ısrarlı' yayınlar üzerine bankalar 'Yunan Adaları tatili özel kredisi' verse, millet bankaların önünde kuyruğa girer!
Ne yalan söyleyeyim; burnumun ucundaki şu adalara hiç gidesim gelmiyor. Eşten, dosttan dinliyorum; "Nerede bizim tatil cennetleri?" diyorlar. Asos, Küçükkuyu, Altınoluk, Ören, Ayvalık ve de özellikle Cunda'nın Phuket'e meydan okuyan cennet adaları, mavi bayraklı koyları dururken; elimde fincan, neden 'komşuya' ödünç kahve istemeye gideyim ki?
Asos yolundaki Kadırga Koyu'nun turkuvazı, hangi Yunan adasına nasip olmuş? Gelin görün ki, sağda solda bir Yunan adaları hayranlığı almış başını gidiyor. Bizim buradan Yunan televizyonları çok net izleniyor. Ben bugüne kadar onların kanallarında Bodrum'u, Kaş'ı, Kalkan'ı öven bir tek programa rastlamadım!.. Ama bizimkiler sağ olsunlar; Yunanistan'a gönüllü 'Turizm Bakanı' olmak için yarışmaktalar.
Üstelik Küçükkuyu'da, Altınoluk'ta, Edremit'te, Akçay'da, para harcayacak turiste hasret kalmış esnaf kan ağlarken...

Tamam, komşu komşunun külüne muhtaçtır da, niye bize hep kül ve duman düşüyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA