Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Helal sana Asena!

Şov dünyasında 'dobra konuşmak' denilince, aklıma gelen üç isimden biridir oryantal Asena...
Cuma günü Kanaltürk'teki 2. Sayfa programına konuk oldu ve sohbeti sırasında bana birkaç kez "Helal olsun" dedirtti.
Asena'nın, Monaco'da şato satın aldığı haberleri medyaya düştüğünde de aynı sözcükler dökülmüştü ağzımdan:
"Helal olsun..."
Kimileri 'Göbek atarak şato alma'ya tepki göstermiş, Asena'yı ti'ye almaya kalkmıştı. Ama daha sonra bu işin altında yatan 'hayırlı' misyon ortaya çıkınca, ayrıca Monaco'da 'şato' diye nitelendirilen harabeleri satın almak için 250 bin doların yettiği öğrenilince; herkes sustu.
Asena zamanında önüne çıkan engellerin üzerinden birer birer atladı, hep çalıştı, kendisini yeniledi. Zaman zaman hatalı ilişkilerin içinde de yer aldı. Zirvelerden yuvarlanıp, yeniden çıkmasını bildi. Geçirdiği ağır sakatlığa rağmen pes etmedi, sanatını sürdürdü.
Yarışmalara katıldı, gözünü karartıp risk aldı. Ekmeğini taştan çıkardı. Oysa yüzüne bakılır bir kadın olarak zengin bir koca bulup, şişkin banka hesaplarına sırtını dayayarak gününü gün edebilirdi ama yapmadı... Şimdi Emmy Ödül Töreni'nde sahneye çıkacak. 'Dansöz' deyip kendisine burun kıvıran şarkıcıların sadece rüyalarında görebilecekleri Emmy'de...
Asena'yı gözümde değerli kılan özelliklerinden biri de bu ülkede giderek unutulmaya yüz tutan 'yaşlılara saygıyı' her daim gündemde tutmasıdır.
O, babaannesi için yaşar.
Ona bebekler gibi bakar.
Bir de Asena kendisini bilir... Dünyada pek az kimse Asena gibi kendisini eleştirebilir. 2. Sayfa'da konu şarkıcılığından açılınca aynen şöyle dedi: "Sesiyle kendini benim kadar rezil edebilen biri daha çıkmaz. Artık kendime şarkı söylemeyi yasakladım. Sadece dans edeceğim."
Bunun üzerine programın sunucularından sevgili Müge Dağıstanlı, Asena ile ilgili komik bir ansını anlattı.
Geçen yıl yine Asena'yı konuk etmişler. Kuliste hazırlanırlarken Müge, çalınan kötü müziğe isyan edip "Yahu yok mu sabah sabah dinleyeceğimiz daha güzel bir şey?" diye çıkışmış.
Asena mahcup, fısıldayarak araya girmiş: "O benim albümüm..."
Herkesin kıvırıp durduğu şu alemde keşke herkes Asena gibi 'dimdik' durabilse...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA