Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kaşınacak yaramız çok

Geçen hafta bu köşeden izleyicilere bir tavsiyede bulunup eğer Ortadoğu'da olan biteni gerçekten anlamak istiyorlarsa, haber bültenlerine değil; Kurtlar Vadisi: Pusu'ya ve Şefkat Tepe'ye kulak kabartmalarını söylemiştim. Vadi'den ilk 'izahat' geldi. Hem de herkesin anlayabileceği dilde...
ABD çıkarlarının Ortadoğu'daki temsilcisi, Tapınak Şövalyeleri'nin başındaki kişi; Kürt yöneticilerle sohbet ediyordu.
Kürt liderler, "Türk devletleriyle ilişkimiz kötüleşirse, petrol ve doğalgaz hattımızı kestikleri anda, bizim Kuzey Irak'taki Kürt halkına bir damla su verecek gücümüz kalmaz" diyerek kaygıların dile getirdiler. Bunun üzerine Tapınak'çı barondan şu kan donduran açıklama geldi:
"Biz istemedikten sonra Türkiye'den bir gram petrolü başka bir ülkeye nakledebileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Sizin ya da Türk devletinin böyle bir güce sahip olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ayrıca Türk toprakları tek alternatif değil. (Haritanın başında iki noktayı işaret eder) Suriye'deki bu geçiş noktalarını Kürtler'e verebiliriz. (Yeni bir harita açar) Ya da gerekirse Suriye'yi böleriz. (Haritada Suriye dört ana bölgeye ayrılmıştır) Bu hattın geçtiği toprakların kontrolü bizde olmalı. Esad'ın ve Türkiye'nin buna seyirci kalacağını nasıl düşünüyorsunuz? Esad'ın hâlâ iktidarda kalmasını kim sağlıyor sanıyorsunuz? Türkiye'nin kaşınacak yarası çok. Çözüm süreci ile Alevilik meselesi harekete geçirildiği an, Türkiye'nin kafasını kaldırıp sınırın öte tarafına bakacak hali kalmaz..."
Nasıl?
Her şey haber bültenlerinin diplomatik dilinden, sözde tartışma programlarının havanda su dövülen anlaşılmaz polemiklerinden daha net değil mi?

ŞİFRELER ZORLAŞTI
Ancak Vadi'ci dostlara küçük bir uyarım olacak: Kurgu ve anlatım giderek daha zor anlaşılır hale gelmiş.
Vadi'nin genel izleyici kitlesi, henüz Dan Brown şifrelerini çözecek kıvamda değil. Anlatımı biraz sadeleştirmekte fayda var yoksa kemik kitle bir anda çözülebilir. Ayrıca komedi unsuru olarak diziye eklenen tip, Muro'yu, Zaza Dayı'yı ve Cevher'i mumla aratıyor ama her şeye rağmen Kurtlar, 11'inci yılında da zirveyi kimselere kaptıracak gibi görünmüyor.
Bu arada arkasından ağıtlar yakılan Cahit'in nasıl kurtulduğu muamması ileriki bölümlerde çözülecek gibi. (Cahit'e acil dublaj gerekiyor)
Ayrıca Polat da en geç iki hafta sonra ete kemiğe bürünür. Buna bir de İntikam dizisinin Şahika'sını ekleyin; perşembeleri şimdiden 'Hortlaklar Gecesi' ilan edebiliriz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA