Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaşasın moto-taksi!

RUANDA'yı anlatan Ayna belgeselinde izledim. Trafik sorununu çözmek için çareyi motosiklettaksilerde bulmuşlar.
Hem daha ucuz, hem daha hızlı. Bizde de benzer girişimlerin başladığını biliyorum.
Bazı merdiven altı kurye şirketleri, illegal olarak bu tür hizmetler veriyormuş. Düşünün; hayati bir toplantıya yetişeceksiniz ama aracınızla İstanbul trafiğinin ortasında sıkışıp, kaldınız. Çare?
Motosiklet-taksi.
Bence bu işe trafiğin yoğun olduğu kentlerde yatırım yapan ve resmiyet kazandıran girişimciler, kısa zamanda paraya para demez. Hele ki uçağını kaçırmak üzere olan işadamlarının özel ambulans çağırıp 500 lira vererek uçaklarına yetiştiği haberleri gazeteleri süslerken...
Ruanda'daki motosiklet- taksi durağına gelen kadın, sürücünün arkasına binip kollarını adamın beline dolamakta sakınca görmüyordu. Bizde bu durum biraz problem yaratabilir. Görünen o ki, durakta kadın motosiklet sürücüsü istihdam etmekte de fayda var! Bu arada iş bulmakta zorlanan bir hanım olsaydım, ilk yapacağım, kursa gidip motosiklet ehliyeti almak olurdu. Zira önümüzdeki günlerin en aranılan mesleği 'kadın motosiklet sürücülüğü' olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA