Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ben onu çok sevdim

ATV'nin bu sezon ekrana sürdüğü en iddialı yapımlardan biri olan Ben Onu Çok Sevdim'i reyting listeleri bir türlü sevemedi.
Sebebini uzun uzun düşündüm, kendimce analiz etmeye çalıştım.
Bir kere dizinin temposu çok ağır. Televizyon izleyicisi, artık bir dizinin 'istim tutması' için beklemek istemiyor. Çünkü kumandasının ucunda o kadar çok alternatif var ki... 'Menderes dizisi' denilince izleyenin öncelikli beklentisi; Yassıada'daki mahkemelerin gerilimi, idam, koyu dramlar vs... Ama dizinin öncelikli derdi, 'aşkı' anlatmak.
Bu nedenle karakterlerin ruh yapılarını, kişilik özelliklerini tanıtmak ve dramatik yapının yükseleceği temelleri atmak için zamana ihtiyaç vardı. Bu da ister istemez tempoyu düşürdü, diziye olduğu yerde patinaj yaptırdı.
Bir de sanırım bu ülkenin vatandaşları; cumhurbaşkanı, başbakan gibi devletin başına oturttuğu insanların özel yaşamlarının, zaaflarının, hatalarının bu kadar detayıyla kurcalanmasını, eşelenmesini istemiyor.
Bizde liderler her zaman ilahlaştırılır, hemen bir cam fanusun içine konup daima tozları alınarak parlatılır. Zamanla fanus, içindekinden daha fazla önem kazanır.
Belli ki kimse fanusta parmak izi görmek istemiyor!
Ayrıca konjonktürün, insanlarda 'siyasi metal yorgunluğu' yarattığını düşünüyorum.
Spordan ekonomiye, sokaktan salona; siyaset, hayatımızın o kadar ortasında yer almaya başladı ki, insanlar hiç olmazsa evde dizi izlerken politikadan uzaklaşma ihtiyacı hisseder oldu. Böyle olunca da bu dizinin ne görkemli prodüksiyonuna, ne muhteşem oyunculuklarına aldırmadan tercihini 'başkalarından' yana kullandı.
Bu köşenin müdavimleri, yazarlarının reyting listelerine göbekten bağlı olmadan yorum yaptığını bilirler. Ben altının çamura düşmekle değer yitirmeyeceğine inananlardanım. Listenin neresinde yer alırsa alsın, bu diziyi önemseyecek ve izlemeye devam edeceğim. O döneme yetişemedim, Menderes ve arkadaşlarına yapılan haksızlığa direnemedim, demokrasiye sahip çıkamadım; hiç olmazsa dizisini izleyerek vicdanımı rahatlatmak istiyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA