Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Futbolu unuttuk

İKİ yıldır spor gündeminde neyi konuşuyor, neyi tartışıyoruz?
Şike, doping, şiddet, ceza, vefasızlık... Artık futbol tartışma programlarında kimse takımların taktiğinden, tartışmalı pozisyonlardan, futbolcuların saha içindeki performanslarından söz etmiyor. Varsa yoksa kulis, söylenti, perde arkası, ayak oyunu, laf taşıma...
Bir Beşiktaş-Galatasaray derbisi oynandı, sanırsınız erken seçim ya da referandum yapıldı. Hangi taraftar grubu, hangi siyasi oluşumun uzantısı, kim kimin adamı, olayları çıkaranlar gerçek futbol taraftarı mı, yoksa siyasi provokatör mü?
Alex'i hangi 'saha dışı güçler' paketledi? Fatih Terim'e yapılan büyük vefasızlığın ardında hangi gerçek nedenler yatıyor? Şike soruşturması sümen altı mı edildi? UEFA'nın verdiği cezaların altında Türkiye'ye karşı yürütülen gizli Haçlı seferleri mi var?
Sizi bilmem ama ben gerçek bir sporsever olarak bu olup bitenlerden fena halde sıkıldım. Kulüpler, 'tiranlık' gibi yönetiliyor.
Ahde vefa diye bir şey kalmamış.
Tabelaya yansıyan her skor 'hukuki teyide' muhtaç hale gelmiş. Neredeyse her olimpiyat madalyasının arkasına bir şırınga gizlenmiş. Yasa üstüne yasa çıkıyor ama şiddet ve terör bir türlü sahalardan, salonlardan uzaklaştırılamıyor.
Ben futbolu özledim. Hani sadece 'ayakla' oynanan o oyunu. Ayak oyununu değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA