Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Halam hiç gitmiyor ki!

Altın Portakal'da özel gösterimi yapılan ve küçük gelinlerin dramını gözler önüne seren Halam Geldi filmini bu sütunlarda uzun uzun yazdığım tarihin üzerinden çok geçmedi. Ama gördüm ki, bu konuda daha çook dizi, film çekmeye ihtiyacımız var.
Hafta ortasında Türkiye'nin gündemine yine utanılası bir haber oturdu. Şanlıurfa'da 14 yaşındaki damat ile 13 yaşındaki gelin, davullu zurnalı düğünle evlendirildi. Aile, Suriye'den göçmüştü. Ama sanmayın ki, çocuk yaştakilerin evlendirilmesi sadece Suriye'ye özgü bir sakillik. Eğer öyle olsaydı, Samanyolu TV'nin mütevazı dizisi Küçük Gelin, onca anlı şanlı prodüksiyonu geçip reyting listelerinin ilk sıralarına tırmanmazdı.
Düğünde fotoğraf çekiliyordu. Küçük gelinin annesi olduğunu tahmin ettiğim kadın, fotoğraf çekimi sırasında kızın elini, damadın omzuna yerleştiriyordu. Bu çocukların sadece 'fotoğraf çekimi' acemiliğiydi. Varın, gerdek gecesini siz düşünün.
Nasıl utandım, nasıl içime içime yıkıldım, anlatamam... Ama beni umutlandıran bir detay da vardı haberde. Olayı ihbar edip kovuşturma başlatılmasını sağlayan, mahalle sakinleriydi. Demek ki, artık insanlar töre karşısında gözlerini kapayıp kulaklarını tıkamıyorlar. Bu rezaletin önlenmesi için işte bu toplumsal duyarlılık ve cesarete ihtiyacımız var. Lütfen bu konuda gözümüz birbirimizin üzerinde olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA