Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Teşekkürler Valim!

BİR şiirsever ve 'kalp arzuhalcisi' olarak (Kendime 'şair' demeye dilim varmıyor. Gerçek şairlere saygısızlık olmasın diye) İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun kendi sesiyle kaydettiği şiirin görüntülerini defalarca izledim. Her seferinde ayrı keyif aldım, ayrı 'mutlu' oldum.
Vali Mutlu, Ümit Yaşar Oğuzcan'ı 29'uncu ölüm yıldönümünde hatırlayan ender kişilerdendi. Onun en güzel şiirlerinden biri olan Beni Unutma'yı okuyup görüntüsünü de Twitter hesabından paylaştı.
Şiir okumanın da en az şiir yazmak kadar 'sanat' olduğuna inananlardanım. Bu nedenle kendi yazdıklarımı hep başkalarına okutmayı tercih ederim ama Vali Mutlu, profesyonellere taş çıkartacak bir tonlama ve vücut diliyle okumuş o şahane şiiri. Her kelimenin duygusunu öyle güzel geçirmiş ki karşı tarafa...
Valilik zor zanaat... Hele İstanbul gibi sorunlarla yüklü bir metropolün idari sorumlusu olmak, insanı hedef tahtasının tam orta yerine koyuyor. Bu atmosfer içinde insanın bir şiiri bu denli 'duygusal' okuması için gerçekten de 'yüreğe' ihtiyacı var.
Ben şiir yazan, şiir okuyan insandan kimseye zarar gelmeyeceğine inananlardanım.
Keşke Adolf Hitler, mahalle arkadaşları tarafından dışlandığı o çocukluk yıllarında içine kapanacağına, şiire yönelseydi. Eminim, o zaman milyonlarca günahsız insanın hayatı kurtulurdu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA