Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Dokuz' doğurmak

BU yazıyı, sergiyi gezdikten sonra yazacaktım ama öyle heyecanlandım ki, sabredemedim.
Arzum Onan, 'Dokuz' adını verdiği kişisel heykel sergisini bugün Beyoğlu'ndaki Arte'de açıyor. Elime ulaşan katalogda Arzum'un sergide yer alacak yapıtlarının fotoğrafları yer alıyordu.
Heykel, üç boyutlu bir sanat olmasına rağmen, sadece fotoğrafları bile beni mest etmeye yetti.
Ne yalan söyleyeyim, bu kadar başarılı bir heykeltıraşın yıllardır sadece 'Türkiye Güzeli', 'Dizi oyuncusu' ya da 'Mehmet Aslanuğ'un eşi' olarak anılması büyük haksızlık. Eminim Arzum'un sergi haberi de yıllardır magazin medyasının ağzına sakız olan 'Boşanıyorlar mı?' haberleri kadar kendine yer bulamayacaktır.
Mehmet Aslantuğ-
Arzum Onan çiftine büyük saygı duyuyorum.
Yıllardır medyanın 'ayrılma beklentilerine' karşın sevgi ve saygı içinde bir arada olmayı başarmaları, popüler kültürün acımasız kılıç darbeleri arasında sanatın her alanında hiç durmadan üretmeleri, bunu yaparken binbir engelin üzerinden atlayarak koşuya devam etmeleri; bu çifti gözümde her gün biraz daha yüceltiyor.
Hele Arzum'un, sadece güzelliğinin üzerine yatarak para kazanma kolaylığı dururken, kendini heykel gibi son derece zor bir sanat dalında kabul ettirmeye çalışma çabası ayrıca takdire değer bir durum. 'Dokuz doğurmak', bu olsa gerek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA