Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Öldüren totem

Totem, ilkel kabilelerin taptığı putlara verilen isimdir. Ama son zamanlarda 'totem', spor literatürüne de girdi. Taraftarın, kendi takımının kazanması için başvurduğu sihir yöntemlerinin tümüne bu isim veriliyor artık. Kimi formasını ters giyerek maç izliyor, kimi kazanılan maçtan itibaren sakalını kesmiyor vs...
Bir bahis şirketinin radyo reklamları da tamamen bu 'totemler' üzerine kurulu. Reklam spotunda, taraftarın başvurduğu ilginç yöntemler tanıtılıyor. Ama içlerinde biri var ki, tıbbi yönden son derece sakıncalı. İsmine 'tutamaç' deniliyormuş. Önde götürülen maçın bitiş düdüğüne kadar tuvalete gitmeme, idrarı tutma toteminin adı 'tutamaç' imiş.
Doktorlar her daim uyarır; idrarı tutmak yoluyla mesaneyi ve idrar yollarını zorlamak, son derece zararlıdır ve ciddi hastalıklara yol açabilir. Bu reklamı dinleyip de benzer bir 'totem' uygulamaya kalkacak olanları uyarayım istedim.
Takımınız kazanırken, sizin 'küme düşme' tehlikeniz var yani...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA