Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dövüş mü, otizm mi?

Halit Oydemir adlı okurumuzun Yetenek Sizsiniz'in önceki pazar akşamı yayınlanan bölümüyle ilgili eleştirileri var:
"Sayın Aytuğ, pazar akşamı Star TV'de yayınlanan Yetenek Sizsiniz programına katılan 3 yaşındaki çocuk ve babası, bize otizmle mücadelenin ne denli zor ve bir o kadar da başarılabilecek bir durum olduğunu göstermeye çalıştı. Adını hatırlayamadığım çocuk, müthiş derecede zekiydi. Yazılanları kolayca okuyabildi. Babası 12 haneli rakamları bile okuyabildiğini söylüyordu.
Amaçlarının yarışmak değil de, sadece otizmle mücadeleyi göstermek olduğunu söyleyen baba, Acun Bey tarafından ilgi görmemiş olsa gerek basit bir şekilde alkışlarla uğurlandı. Oysa baba, bu mücadelenin zorluklarından ve pahalılığından bahsediyordu.

ACUN BEY'E YAKIŞMADI
Sonrasında Tayland'a dövüşmek için giden ve tahminen orada başarılı da olarak bu işten para kazanan bir arkadaş çıkıp gösterisini yaptı. Hikayesi Acun Bey'in çok ilgisini çekti. Tabii işin ucunda dövüşe bağlı reyting olunca, ekipten bir arkadaş çıkarıldı, yarışmacı vuruş tekniklerini gösterdi. Sonra seyircilerden biri çıktı ve resmen yumruklaştılar. Bu işler yaklaşık 10-15 dakika sürdü. İç gıcıklayıcı bir durumdu. 3 yaşındaki zeka küpü çocuk, kavgaya dövüşe yenik düşmüştü. Acun Bey'in bu yaptığı bence ona hiç yakışmadı. Saygılarımla..."
YAZAR NOTU: Okurumuzun görüşüne saygı duyuyorum. Ancak ihmal ettiği bir durum var. Acun, daha önce programıyla ilgili aldığı bazı eleştirilerin ışığında 'çocuk dramlarının ajite edilmesine' karşı bir tavır sergiliyor. Yarışmacılar, özel yaşamlarındaki dramlarla ilgi çekmeye çalıştıkça, Acun 'kısa' kesiyor. Otizmli çocuk gösterisinde de 'mesajın' alındığına kanaat getirip çocuğun daha fazla rencide olmasını önlemeye çalışmış olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA