Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Entrikadan çok yorulduk

Bu sezonun dizileri tutmadı. Aralarında milyon dolarlara mal olan iddialı yapımlar olmasına rağmen, televizyon izleyicileri sezonu 'eskilerle' idare ederek geçiriyor. Bunun çeşitli sebepleri var ama bana göre en önemlisi; tıpkı araçlardaki metal yorgunluğuna benzer bir şekilde, izleyicinin 'entrika yorgunluğuna' yenik düşmesi...
Entrika, Dallas dizisinden bu yana bir dizinin tutması için en önemli maya olarak kullanıldı. Ama bizde mayanın dozu kaçtı. En masumane aile dizisinde bile zamanla entrikalar birbirini kovalamaya, ayak oyunları birbiri ardına gelmeye başladı.
Bu sezonun en fazla tutan yeni yapımının 'Aramızda Kalsın' dizisi olması da sırf bu 'usanma' yüzündendir. Pek çok izleyici, bu diziyle adeta ruhunu dinlendiriyor. İçinden en fazla entrika geçen dizi İntikam'ın bu yıl giderek kan kaybetmesinin nedeni de milletin ruhunun giderek daralıyor olmasıdır. Kurtlar Vadisi: Pusu, Karadayı, Muhteşem Yüzyıl gibi entrika odaklı dizilerin gün birinciliğini bırakmamasının sebebi ise izleyicinin yıllardan beri süregelen bağımlılığı ve 'Bakalım sonunda ne olacak?' beklentisidir.

BU YIL 'MİLAT' OLABİLİR
Zaten günlük hayatımız entrikalarla örülü. İşinizi kaybetmemek için türlü entrikaya direnmek zorundasınız. Sevdiceğinizi elinizde tutmak, apartmana yönetici olmak, çocuğunuza iyi bir eğitim verebilmek için entrikaların en hasıyla boğuşuyorsunuz. Bu nedenle en azından akşam eve gidip 'entrikasız' bir dizi bulma ihtiyacı hissediyorsunuz.
Görünen o ki, yeni sezonda diziciler daha çok terleyecek. Zira sadece entrika eksenli yeni dizilerin ekranda tutunma olasılığı giderek düşüyor.
Artık yeni bir şeyler söylemek lazım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA