Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Manevra' yaparken

Eurovısıon'da yıllardır süregelen adaletsiz uygulama TRT'yi yıldırınca, müzik yarışmasına katılmama kararı aldık. Bence doğru da yaptık. Böylelikle en azından 'müzikteki kapitülasyonlara' karşı durmuş olduk.
Şimdilerde
TRT cephesinde ilk Türkvizyon heyecanı yaşanıyor. Türk coğrafyasına mensup ülkelerin şarkılarıyla yarışacağı Türkvizyon'un yarı final ve finali 19-21 Aralık tarihlerinde Eskişehir'de yapılacak. Ülkemizi temsil edecek grup ve şarkısı da nihayet belirlendi. Dört genç müzisyenden oluşan Manevra grubu, yarışmada Türkiye'yi 'Sen Ben Biz' ile temsil edecek.
Şarkıyı dinledim. Hem ritmi, hem tınılarıyla tüm Orta Asya'yı kucaklayacak, burada yaşayanların kulaklarına tanıdık gelecek bir melodi seçilmiş. Bana biraz Ayna grubunun ilk şarkılarını anımsattı. Melodisi kulakta kalıcı, temposu da yüksek. Ama sağlam bir düzenlemeye ihtiyacı var. Şarkı bu haliyle sanki 'demo' gibi duruyor. Orkestrasyonunun mutlaka zenginleştirilmesi lazım. Tanıtım klibi ise bana fazla 'aceleye getirilmiş' gibi geldi. Madem bu kadar özeniyoruz, işi daha ciddi tutmalıydık.
Türkvizyon'u tabii ki destekliyorum. Ama bu yarışmanın, dünyanın kabul ettiği Eurovision'un 'yerine' konulmasını pek doğru bulmuyorum.
Eğer bu şekilde 'kendi içimize' kapanmaya devam edersek, giderek kendi Avrupa Birliği'mizi ya da kendi Şampiyonlar Ligi'mizi oluşturmak gibi aldatıcı bir 'kolaycılığa' yönelebiliriz.
Diyeceğim o ki; doğru 'manevra'ları yapalım ama rotamızdan da şaşmayalım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA