Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Park yasağı

GSM firmasının reklamında yer alan şirin bebek herkesin dilinde. Hani annesinin önüne koyduğu cep telefonundaki çizgi film videosu kesintiye uğrayınca ağlayan, görüntü geri gelince gülen o şahane varlık... Köşemize gelen okur mektuplarından biliyorum ki, millet ekranda o bebeğe rastlayabilmek için reklam kuşaklarını izler olmuş.
Amaaaa...
Reklam iyi hoş da, 'uygulama' sakıncalı... Tüm uzmanların üzerinde görüş birliğine vardığı bir gerçek var: 0-2 yaş aralığındaki çocuklara televizyon izletmemek gerekiyor.
Televizyonda çok seri olarak değişen görüntüler, ışık efektleri vs; çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimini olumsuz yönde etkiliyormuş. Bu nedenle bir annenin, minicik bebeğini oyalamak için onu televizyonun, iPad'in ya da cep telefonunu önüne 'park etmesi' kadar tehlikeli bir uygulama yok... Bebek şirin ama mesaj ı-ıh!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA