Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu dizinin kendisi film!

Geçen hafta 3 Adam'a konuk olan Tolgahan Sayışman bile hayretini gizleyemiyordu. Rol aldığı Lale Devri dizisinin başına gelenlere akıl sır erdiremiyordu. Canlı yayında "Vallahi ben de ne olduğunu artık anlayamıyorum" derken son derece samimiydi.
Peki dört yılık Lale Devri dizisinin başına neler geldi? Hatırlayabildiğim kadarıyla özetleyeyim:

KOMŞUDAN KIZ ALDILAR
Dizi, önce Show TV'de başladı.
Reytingleri çakılınca, 13'üncü bölümde bitirme kararı aldılar. Bu arada düşük reytinglerin sorumlusu olarak gösterilen Emina Sandal, dizi sektörüne küsüp ayrılma kararı verdi.
Diziye adını veren 'Lale' artık yoktu.
O sırada devreye Fox kanalı girip diziyi transfer etme teklifinde bulundu.
Yapımcı Şükrü Avşar, ekibi toplayıp "Ne diyorsunuz?" diye oyunculara sordu. "Devam edelim" diyenler kaldı. Bu sırada yapımcı Avşar, televizyon tarihinde görülmemiş bir hamle yaptı. Komşu kanalda yayınlanan diğer dizisi Yer Gök Aşk'taki 'Toprak' (Selin Soyder) karakterini Lale Devri'ne geçirdi. Bu transfer için de Lale Devri'nin 'Çınar' karakteri (Tolga Sayışman) iki bölüm için Yer Gök Aşk'ta oynamak zorunda kaldı. (Tolgahan o günleri 3 Adam'da "Kız istemeye diğer diziye gittim" sözleriyle dile getirdi) Toprak karakterinin gelmesiyle 40'ıncı sıradaki dizi, reyting listesinde ilk sıraya kadar yükseldi. Bu arada dizi setinden kavga haberleri de gelmeye başladı.
Kenan Bal'ın Gül Onat'ı tokatladığı, Hatice Aslan ile Tolgahan Sayışman'ın birbirlerinin üzerine yürüdüğü yazılıp çizildi. Sorunlar; ihtilaflı karakterlerden bazılarının yine senaryo gereği 'öldürülmesiyle' çözüldü. Bu arada 'Yeşim' karakterini canlandıran Serenay Sarıkaya da diziden çıktı. Aynı anda diziye yayını sona eren Yer Gök Aşk dizisinden Sultan, Hamiyet'in kızı ve kocası da aynı isimlerle transfer edildi.
Nasıl? Sizin de kafanız karıştı değil mi? Dizi şu anda 140 bölümü devirmiş durumda. Herkes akıbetini merak ediyor ama Lale Devri sürdükçe sürüyor. Bu ilginç durumu 3 Adam programında İbrahim Büyükak şu sözlerle yorumladı: "Vallahi Osmanlı'daki Lale Devri bile daha kısa sürmüştü!"
Ben Lale Devri'nin ve yapımcısı Şükrü Avşar'ın diziyi kurtarmak için giriştiği manevraların, iletişim fakültelerinde ders olarak okutulması taraftarıyım.
Hatta Lale Devri'nin ekran hikayesinden ayrı bir film ya da dizi çıkacağını düşünüyorum.
Tabii öyküyü yazacak senarist, işin içinden çıkabilirse...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA