Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaşşa sen patron!

BKM geride bırakmaya hazırlandığımız yılda üretkenlik rekoru kırdı. Eyyvah Eyvah 2, Kelebeğin Rüyası, Hükümet Kadın 2 derken bu verimli ve başarılı yılı romantik komedi filmi Patron Mutlu Son İstiyor ile noktaladı.
Galaya giderken içimi, gündemin tozundan dumanından adeta kurum bağlamıştı Trafiğe kurban verdiğimiz pırıl pırıl üniversiteli gençler, tersane şehitleri, camı kırık evde soğuktan zatürre olarak ölen Ayaz bebek, siyasetteki rüşvet ve komplo iddiaları nedeniyle içimden hiçbir eğlenceli aktiviteye katılmak gelmiyordu.
Patron Mutlu Son İstiyor filminin galasına ise sadece 'merakımdan' gittim. İyi ki de gitmişim. 1.5 saat boyunca ruhuma yelpaze sallamış gibi oldum...
Filme büyük bir beklenti ile gitmeyin. Böylece daha çok rahatladığınızı, kasvetten, gamdan ve kederden arındığınızı göreceksiniz.

'YENİDOĞAN' OYUNCU
Tolga Çevik, 'komedi oyuncusu' değil, 'komedyen' olmanın tüm avantajlarını kullanmış. Ezgi Mola zaten akide şekeri gibi kız; parmağını suya daldırsın, lohusa şerbeti niyetine dağıt... Erkan Can, bir yan rolün koca bir filme nasıl lokomotif olabileceğinin görüntülü dersini veriyor. Ama Ferruh Yenidoğan adlı bir oyuncu var ki, aman aman... Adam nefes alıp veren karikatür gibi. Perdeye bu kadar uygun bir mizahi tip daha olamaz. 'Patron' rolünde büyüdü, büyüdü, büyüdü ve benim için filmin dibine çöken en kallavi tortu oldu.
Filmden önce senarist Yılmaz Erdoğan'a takıldım: "Yazıp da oynamadığın ilk yapım. Nasıl tuttun kendini?"
Espriyle karşılık verdi: "Ben yurt dışındayken çekmişler, yetişemedim."
Yılmaz'ın cismi yoktu belki ama filmin her karesine onun romantizminin, cebindeki kelimelerle rakseden o şiirsel karakterinin kokusu sinmişti.
Bu arada film en çok Kapadokya'daki turizmcileri sevindirecek. Filme öyle muhteşem görüntüler eşlik ediyor ki, vizyona girdiği hafta Kapadokya turları karaborsaya düşerse hiç şaşırmam. Yapımcı Necati Akpınar'a bir kez daha teşekkür... 2013'e veda ederken böyle neşeli bir aşk filmine ihtiyacımız vardı. İyi ki patron mutlu son istemiş...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA