Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çakma diziler soğutuyor mu?

Şu sıralar tüm sektör, şapkasını önüne koymuş; dizilerin neden eskisi kadar reyting alamadığını düşünüp duruyor. Zeynep Alper adlı okurumuz ise bu uzaklaşmanın nedenlerinden birine parmak basmış:
"Yüksel Bey, ben ki son iki yıla kadar her akşam televizyondaki tüm dizileri izleyen, sizi her gün düzenli olarak okuyan bir izleyiciydim; fakat yabancı dizilerden araklama, 'çakma' diziler işin içine girdiğinden beri televizyondan soğudum ve internetten yabancı dizi izlemeye başladım.
Misal; Beren Saat'in dizisi İntikam'ın orijinali olan Revenge'i izliyorum ve hayrete düşüyorum. Orijinalindeki eşcinsel karakterleri bile yansıtmaktan korkuyorlar! Beren Saat'in taklit bakışları ve hatta dudak hareketleri beni çileden çıkarıyor.
Fragmanlarına bile tahammül edemiyorum.
İki sene önce denenen M.U.C.K. (Glee'den devşirme) rezilliğinden bahsetmiyorum bile. Türk halkı henüz müzikal dizilere hazır değil ne yazık ki.
Gençlerin deli gibi izlediği Küçük Sırlar da (Gossip Girl devşirmesi) başarısız oldu. Gossip Girl zaten Türk toplum yapısına uygun olmayan bir içeriğe sahipken uyarlamasının dikiş tutturmasını beklemek boş bir çaba değil de ne?
Yaz dönemlerinde ekran başındakileri delirten Doktorlar'ın orijinali Greys Anatomy'yi izleyen ben, yazın televizyonun yanına bile yaklaşmadım.
Şimdilerde başlayan Medcezir (The OC devşirmesi) hakkında en ufak bi fikrim yok, çünkü uyarlama dizilere inanılmaz bir önyargı ve tiksinmeyle bakmaktayım.
Kısacası Yüksel Bey, bu çakma diziler yüzünden benim gibi birçok kişi televizyondan ve Türk dizilerinden soğuyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA