Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Renktaş' medya örneği

Siyah-Beyaz renklere gönül veren okurumuz Ömer Gülseven, medyada baş gösteren fanatizme dikkat çekiyor:
"Yüksel Bey merhabalar. Yazılarınızı büyük keyif ve Türkçe'ye hakimiyetiniz nedeni ile imrenerek takip etmeye çalışıyorum. Bu ülkede olaylara farklı pencerelerden bakabilen, baktığını yorumlayabilen ve tüm bunları güzel bir üslupla okuyucuya ulaştıran ender yazarlardan birisiniz.
Ben bir Beşiktaş taraftarıyım ve son zamanlarda, takımımız için pek de yolunda gitmeyen olayların medyada gerekli ilgiyi görmediği için sümen altı yapıldığına inanıyorum. 'Yandaş Medya' yakıştırmalarını çok duyduk ama son zamanlarda sıkça 'Renktaş Medya' tavırlarına denk geliyorum ve bunu üzülerek takip ediyorum. Örneğin, pazar günü D.Ç.Karabükspor-Fenerbahçe maçı öncesi Habertürk gazetesinin iPhone uygulamasında rastladığım bir örneği sizinle paylaşmak istiyorum. Gazete, maç kadrolarının belli olduğuna dair yayınladığı haberde 'Fenerbahçe'miz' ibaresi ile bu haberi bizimle paylaşıyordu. Bunun basit bir hata olmadığını, çok gazetecilik bilgim olmamasına rağmen, ulusal bir gazetede yayınlanan bir yazının birkaç farklı gözden geçerek bize ulaştığını tahmin ediyorum. (Ki bu durumda da kontrolcü kişilerin, yanlı olarak yazılanı okudukları için bu hatayı fark etmemiş olmaları da bir ihtimal)
Lütfen, tarafsız kimliğinizle büyük Beşiktaş ailesinin sesini duyurmakta çekinmeyiniz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA