Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Büyüyünce Ferrari olucam!

Dıscovery Channel'da en sevdiğim mekanik belgesellerinden biri de Tamirat- Tadilat. Bir İngiliz girişimci, elden düşme kelepir klasikleri buluyor, yetenekli tamirci arkadaşı da onları bir güzel onarıp üzerine de bir miktar kâr koyarak satıyor.
Şimdi programın yeni bir serisi başladı. Adı, Tamirat- Tadilat- Ticaret... Yani efsaneleri yeniden yollara kazandırmanın yanı sıra işin 'ticari' tarafı daha bir ağırlık kazandı. Kahramanımız, Hindistan'dan yola çıkıp dünyayı dolaşmaya başladı. Aldığı araçları o ülkede onarıyor, cilalıyor ve daha yüksek bir meblağa satıyor. Amacı, en mütevazı araçtan başlayıp. günümüzün 'süper otomobil' olarak bilinen yol canavarlarına ulaşmak...
İşe, Hindistan'dan 300 Sterlin'e alınan bir Suzuki ile başladılar. Birkaç program sonra tam 10 bin sterlin değerinde 1967 model Chevrolet El Camino'ya kadar yükseldiler.
Görünen o ki; bizimkilerin al-sat yaparak bir Lamborghini ya da Ferrari'ye ulaşmaları, umduklarından çok daha kısa bir süre alacak. İlk otomobilim, 1970 model bir Volkswagen'di. Arkasına 'Büyüyünce Ferrari olucam' yazdırmıştım.
Şimdi benim esprimin bir İngiliz tarafından nasıl gerçeğe dönüştürüldüğüne hayretle şahit oluyorum. Eğer otomobillere meraklıysanız ve Bit Pazarı'na nasıl nur yağdığını görmek istiyorsanız, cuma geceleri saat 22.00 sularında Discovery Channel ekranları karşısında olun. (Tekrarı, ertesi sabah 12.00'de)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA