Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ve masumiyet kazandı...

Baklavanın içine fıstık diye bezelye koyuyorlar. 'Halis bal' diye sattıklarının içine şekeri basıyorlar. Girdiğiniz sınavı 'Sahtekarlık var' diye iptal ediyorlar. Takımınızın şampiyonluğuna bile inanamıyorsunuz, çünkü 'Şike var' diyorlar.
Vatandaş, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile paralel devlet komploları arasında tenis maçı izler gibi kafasını bir oraya, bir buraya çeviriyor. En beğendiğimiz sanatçılar, 'uyuşturucu temin etmek' suçlamasıyla adliyede. En hayırsever geçinen işadamı, polislere kadın servis ederken tape'lere geçiyor. Böyle bir dünyada millet Hasan'a, Abdullah'a, Gökhan'a sarılmasın da ne yapsın?

OPERAYA BAYILIYOR MUYUZ?
Hasan Doğru'yu O Ses Türkiye'de izlediğim ilk gün benim için yarışmanın heyecanı da bitmişti. Çünkü insanımızın bir süredir masumiyete, dürüstlüğe, saflığa, temizliğe hasretini fark etmiştim. Jürinin karşısında konuşurken bile 'yüzü kızaran' insanlar görmek istiyorduk ekranda. Ne söylerse söylesin, ister arya, ister türkü; Hasan ipi göğüsleyecekti...
Hayatında bir kez bile operaya gitmemiş, tek bir arya dinlememiş insanların bile 'çorbacı tenor' Hasan'a oy yağdırmasının sebebi buydu. Aksi halde büyük şehirlerdeki opera sahnelerine, tıpkı Londra'daki gibi bir yıl öncesinden rezervasyon yaptırmamız gerekmez miydi?

ABDULLAH'IN ŞÖVALYE RUHU
Abdullah'ın iki finalistten biri olması da benim için sürpriz olmadı. Üç hafta önce elediği yarışmacıyla ilgili haksızlık iddialarına karşılık, 'İsterseniz ben tekrar yarışırım' dediği gün zaten final biletini cebine koymuştu. Zira millet kendine 'şövalye' arıyordu. Bu nedenle dürüst ve gözüpek Abdullah'ı bağrına basmakta tereddüt etmedi. Sakın ola ki Hasan ile Abdullah'ın yeteneğini küçümsediğim, başarılarını başka bir zarfa koyup kamufle etmeye çalıştığım düşünülmesin. Ama sizce de bu yarışmaya oy gönderenler sadece 'sesi' değerlendirseydi, finalistler değişmez miydi?
Gökhan'ın dört yarışmacıyla birden finale yürümesi de müzikal yeteneklerinin yanı sıra onun yarattığı saf, masum ve çocuksu imajının bir uzantısı değil miydi?
Diyeceğim o ki, toplumda olduğu gibi görünene büyük bir özlem var. Önümüz seçim. Siyasilerin, O Ses Türkiye sonuçlarını bir de bu gözle analiz etmelerinde fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA