Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Rıza Baba'nın dersi

Bu hafta Arka Sokaklar'da Rıza Baba adeta adalet ve tarafsızlık dersi verdi. Dizinin son bölümünde evladı gibi gördüğü damadı Ali'yi kurtarmak adına hiçbir yasa dışı yola başvurmadan adaletin tecelli etmesini sağlayan Rıza Baba, bu kararı nedeniyle ailesinin bile tepkisini çekti.
Rıza Baba, "Ali'yi yakmak pahasına bile olsa Cevher'i kimseye vermeyeceğim" dediğinde, içimde bir alkış tufanı koptu. Öyle ya, adaleti sağlamakla mükellef üst düzey görevlilerin bile adlarının 'paralel devlet' ile beraber anıldığı şu günlerde en çok 'Rıza Baba ruhu' taşıyanlara ihtiyacımız yok mu?
Arka Sokaklar son günlerde yaşanan olaylara atıfla, bu hafta emniyetteki bölünmeyi eksen aldı.
Rıza Baba ve adamları, Soydan Müdür'ün özel ekibiyle çatışma noktasına geldi. Mesut ve Hüsnü komiserler, karakolu basmayı bile göze aldılar. Savcı ise ortada hiçbir neden yokken Ali'nin tutuklanmasını istedi. Ekibin koz olarak tuttuğu Cevher'i isteyen karşı taraf sonunda galip geldi. Rıza Baba'nın ekibi, ondan habersiz Cevher'i karşı tarafa teslim edip Ali'nin serbest kalmasını sağladı. Bunu duyan Rıza Baba ise yasa dışı olan ve adalet anlayışına sığmayan bu olayın ardından fenalık geçirip yere yığıldı.
Arka Sokaklar'ın ince mesajı tam da 'Anlayana sivri sinek saz' türündendi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA