Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Biraz ayıp olmadı mı?

Ekranların en deneyimli magazin muhabirlerinden sevgili Seyhan Erdağ dikkat çekmese, ekrandaki önemli bir "arızayı" atlayacaktım. Meğer genç oyuncular Berk Oktay ve Gizem Karaca, rol aldıkları FOX dizisi Benim Hala Umudum Var'da bir süredir gazetecilik mesleğini aşağılayıp, hakaret ediyorlarmış. Peki bu "saldırıyı" ne tetiklemiş? Dizinin kutlama yemeğinden ayrı arabalarla ayrılıp, daha sonra bir benzincide aynı arabaya binerken yakalanmaları haberi... Gelin, gerisini Seyhan'ın ağzından dinleyelim:

"GAZETECİLER KAN EMİCİ"
"FOX kanalına transfer olan Benim Hala Umudum Var dizisini uzun zamandır takip ediyorum. Dizinin oyuncularından Berk Oktay ve Gizem Karaca'nın, gerçek hayatta bir gece yarısı eğlence çıkışında, gazetecileri atlatmak için benzincide buluştukları ve gazetecilerin de onları o benzinlikte yakalamalarının ve de bu görüntülerin gazete ve TV'lere konu olmasından sonra, dizinin repliklerine, özellikle Gizem Karaca ve Berk Oktay'ın repliklerine, magazin muhabirleri ile ilgili eleştiriler eklendi... O dönemde dizi eski kanalı Star TV'deydi. O zaman twitter hesabımdan, bu durumu eleştirmiş, hatta 'Size benzinlikte eş değiştirin, yakalanın diyen biz değiliz' demiştim.
Dün gece yine aynı dizide, aynı oyuncuların yani Berk Oktay ve Gizem Karaca'nın sahnesinde, yine gazetecilerle karşılaştılar. Berk Oktay, rolü gereği gazetecilerle röportaj yaptı. Arabasına bindikten sonra da gazeteciler için 'Kan emici bunlar' tabirini kullandı. Anladığım kadarıyla, direkt bir mesleği karalamak, kötü göstermek gibi bir durumları var. İnanıyorum ki hukukta bunun bir karşılığı bulunuyor. Bana göre dün gece bardağı taşıran damla olan 'Kan emici' tabiri eğer, taksicilere, doktorlara, hemşirelere yapılsaydı, şimdi sokaktaydılar. Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Sinan Tosun'a durumu ilettim, avukatlarla konuşuyor ne yapılması gerektiği hakkında... Dava açılmasa bile en azından bir açıklama yapmaları gerekir Yüksel Bey. Bir başka detay da şu ki, bu işin içinde olanlar bu durumu gayet iyi bilirler, oyuncu istemediği bir repliği kullanmaz. Çekim sırasında yönetmene, set ekibine söyler; ben bu konuda senaristlerin bir yanlışı olmadığını, Berk Oktay ve Gizem Karaca'nın özellikle benzinlikte yakalanmalarından sonra, bunu bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Çıkıp bir yerde gazeteciler konusunda açıklama yapmak olmuyor, böylesi dizilerini kullanmak, ardından da senaryonun, senaristin arkasına saklanmak en kolayı. Sevgilerimle..."

DİZİLERİ KULLANMAK
Seyhan'ın yorumu böyle... Magazin medyasında da zaman zaman hatalı davranan meslektaşlarımız oluyor doğal olarak. Ama anlaşmazlıkların çözüm yolu ve cevap mecrası "diziler" olmamalı. Biriyle hesabınız varsa, gidin mahkemede halledin. Dizi yoluyla bir meslek kolunun tümüne genelleme yaparak hakaret etmek, laf sokmak, aşağılamak da neyin nesi? Gülmek garanti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA