Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hangisi yalan?

Discovery Science kanalında geçen hafta harika bir program başladı.
Adı: Penn&Teller Hangisi Yalan?
İki sunucu Penn ve Teller, ekrana yedi tane görüntülü öykü getiriyor. Bu hikayelerden altısı gerçek, biri ise külliyen yalan. Seyirci, görüntüleri izlerken ister istemez tahminde bulunuyor. Ama ne yalan söyleyeyim, doğru tahminde bulunmak neredeyse imkansız.
İlk bölümdeki iddialar şöyleydi:
Bir hayvanat bahçesinde bakıcı, kaplanın saldırısına uğramış, elini hayvanın ağzına sokup damağına yumruk atarak, ölümden kurtulmuştu. Çünkü kaplanların damak bölgesi uyarıldığında, öğürme refleksi uyanıyordu.
Tek motorlu uçağın dümeni kilitlenmişti. Pilotlar, uçağı yan kapıları açıp kapayarak yönlendirip asfalta indirmişlerdi. küfür, acıyı azaltır mı?
51 yaşındaki 'mıknatıs kadın'ı, birbirinden iri cüsseli sporcular, tüm çabalarına rağmen bir türlü tutup yerden kaldıramıyorlardı.
Orta Afrika'daki timsahlar, tuba denilen enstrümanın sesini duyar duymaz çiftleşme içgüdüsüne kapılıyorlardı.
Bir laboratuvarda gerçekleştirilen deneyde; küfür etmenin, acıyı azalttığı ve dayanma gücünü artırdığı tespit edilmişti.
Bin 700 derecelik sıcaklığa ulaşan alevlerden korunmanın en etkili yöntemi, içinde hava kabarcıkları bulunan bir çeşit battaniye ile örtünmekti.
İki tonluk bir otomobili yerden üç metre yüksekte tutan tek bağlantı, insan saçıydı. Bir adamın at kuyruğu saçından kesilen 20 santimlik tutam, koca Ford Mustang'i havaya kaldırmıştı.
Tahmininizi yaptınız mı? Sizce bu yedi öyküden hangisi uydurma?
Hayatta bir kaplan ile karşılaşma ihtimaliniz nedir bilmiyorum. Ama siz siz olun, böyle bir durumda elinizi hayvanın ağzına daldırıp damağını gıdıklamaya filan kalkmayın. Zira programda 'hayvanat bahçesinin güvenlik kameralarının tespit ettiği' iddia edilen görüntü, kurmaca bir gösteriden başka bir şey değildi! (Program, pazar akşamları 22.30'da Discovery Science kanalında yayınlanıyor.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA