Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dördüncü kuvvet

Hepimizin kalbi Soma'da atıyor. Ama unuttuğumuz, ihmal ettiğimiz bir gerçek var: Şu anda Soma'daki şartlarda, hatta belki de daha kötüsüne sahip maden ocaklarında çalışan binlerce madenci var. Medya olarak görevimiz bir 'musibeti', binlerce 'nasihatten' daha etkili kılmak. Bu olayı rehber alıp Türkiye'nin en ücra köşelerindeki madenlere kameramızla, mikrofonumuzla, fotoğraf makinemizle girip, 'gölge maden müfettişi' gibi çalışmak. Bundan böyle bir tek madencinin bile burnu kanasa; iç sayfaların diplerine gömmek yerine, birinci sayfanın sürmanşetine taşımak. İşçi sağlığı ile ilgili düzenlemeleri yakından takip etmek, peşini bırakmamak.
Sevgili dostlar; 'Dördüncü kuvvet' olmanın yolu, sadece Ramazan ayının ilk günü madene inip 'Yerin bilmem kaç metre altında iftar yaptılar' klişesini bültene taşımaktan geçmiyor. Madenleri yılın her günü kameraların ışığıyla, fotoğraf makinelerinin flaşıyla aydınlatalım ki, hiçbir şey karanlıkta kalmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA