Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Arap işi Muhteşem Yüzyıl

Köşemizin fahri Ortadoğu temsilcisi, gazeteci ve şair dostum Abir Zaki, Arap yarımadasından yine bir haber uçurdu. Bölgeye yayın yapan MBC şirketi, büyük tanıtım kampanyasının ardından Ramazan boyunca yayınlayacağı yeni bir diziye başlamış.
Adı; Saraya Abidin, yani Abidin'in Sarayı... Abir Zaki, tanıtımları izler izlemez dizinin bizim Muhteşem Yüzyıl ile büyük benzerlikler taşıdığını fark etmiş. Topkapı Sarayı'ndaki türlü entrikayı anlatan dizi, Ortadoğu'da büyük yankı uyandıran ve şu anda birçok Arap ülkesinde yayınlanan Muhteşem Yüzyıl'a rakip olarak ekrana sürülmüş. Rotanamage. net isimli bir Arap haber sitesi ise dizinin daha sonraki bölümlerinde Halit Ergenç'in konuk oyuncu olarak rol alacağını da duyurmuş. Ancak, dizinin ilk bölümünü izleyen Abir Zaki, 'Muhteşem Yüzyıl bu diziye 10 basar' yorumunda bulunuyor. Eskiden Amerikan, Latin, Arap dizilerinin kopyalarını yapmaya çalışırdık; şimdi onlar, bizimkileri taklit etmeye çalışıyor. Bu da kasvetli gündemin yüzünü ağartacak bir 'Pollyanna haberi' olsun bari...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA