Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

10 liraya bilgelik

Bu köşeden sizlere kitap tavsiye etmeyeli uzun süre oldu. Sevgili dostum, kişisel gelişim uzmanı Mümin Sekman'ın bir solukta okuduğum kitaplarına yenisi eklenince, dayanamadım.
Kitabın adı Hayat Bilgesi... Aslında isminde bile ince bir mesaj saklı. Hani ilkokulda verilen ve bizi hayata hazırladığına inanılan hayat bilgisi dersi var ya, işte onun bu kez büyükler için hazırlanan ve bilgelik düzeyinde tedrisat içeren versiyonu...
Bu tanım biraz karışık gelebilir, açayım:
Mümin Sekman, Florida sahillerinde yürürken beyninde bir ampul çakmış.
'Dünyanın en başarılı, en yaratıcı insanlarının tavsiyelerini, düsturlarını, özlü sözlerini bir kitapta toplasam ve bilgi ile tecrübeye ihtiyaç duyulduğunda başvurulacak bir kılavuz hazırlasam nasıl olur?' diye düşünmüş. Aslında çok da düşünmeyip hemen harekete geçmiş. Uluslararası bir ekip kurmuş.
Ünlülerin otobiyografilerini gerçek kaynaklarından, kendi dillerinde araştırıp kağıda döken ekibi sayesinde ortaya enfes bir 'eser' çıkmış.
Kitapta kimler yok ki...
Steve Jobs, Oprah Winfrey, Michael Jordan, Bill Gates, Nelson Mandela, Abraham Lincoln, Jose Mourinho ve daha niceleri...
Diyelim ki kariyer planlamanız sırasında bir kavşağa geldiniz, bir türlü karar veremiyorsunuz; hoop, çekin raftan bu kitabı ve sözkonusu sorunu çözenlerin tavsiyelerinden faydalanın.
Ya da ekibinizi yönetmekte büyük güçlük çekiyor, liderlik vasıflarınızdan bir türlü emin olamıyorsunuz; çaresi yine bu kitabın sayfalarının içinde. Adeta beyin kazaları ya da kararsızlık ağrıları için acil yardım çantası gibi...
Kitapta pek çok ders cümlesi var. Ama beni en çok etkileyen, üzerine ayrıca bir kitap yazılacak kadar derin olan Albert Einstein'ın sözü: "Sorunlar, onları yaratanların mantığıyla çözülemez."
Alfa Yayınları'ndan çıkan Hayat Bilgesi sadece 10 liraya kitapçı raflarında... Tecrübe hiçbir zaman bu kadar ucuza mal edilmemişti.
Yani bilgeliğe ulaşmak için Ferrari'nizi satmanıza bile gerek yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA