Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hadise'nin seçimi

O Ses Çocuklar'ın yarı finalinde en zor karar Hadise'ye kalmıştı. Şahin Kendirci'yi mi yoksa Alvi Moreno'yu mu finale taşıyacaktı? Hadise, tercihini Şahin Kendirci'den yana kullandı. Çünkü Şahin'in SMS potansiyeli daha yüksekti. Hadise de koçluk yaptığı yarışmada üç sezondur başarıya açtı...
Alvi'yi izlediğim ilk gecenin ertesinde bu sütunda ondan 'geleceğin yıldızı' diye söz etmiştim. Müziğe bu kadar hakim, ses rengi bu denli parlak, İngilizcesi bu kadar kusursuz bir genç yeteneğe daha önce hiç rastlamamıştım. Sakın sevgili Şahin'i küçümsediğim sanılmasın ama Anadolu'nun düğün salonlarında Şahin'e benzeyen çok sayıda çocuğu, elinde mikrofonla şarkı söylerken görebilirsiniz. Bana göre, eğer bu yarışma gerçekten 'müziğin geleceğine yatırım' amacı güdüyor idiyse, Hadise tercihini Alvi'den yana kullanmalıydı.
Sanırım popülist eğilimlerimiz, acı soslu, arabesk ağızlı, yanık sesli ve sonuna kadar dertli şarkıcılara olan zaafımız yüzünden hep 'yerel' kalıyor ve bir türlü 'dünya starı' yetiştiremiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA