Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sunucuların karnesi

Ekranları yarışmalar kaplayınca, sunucular arasındaki rekabet de hızlandı. Peki bilgi yarışmalarını kim daha iyi sunuyor? Yorumlara girişmeden önce, her zaman listemizin en başında yer alan sevgili Kenan Işık'a dualarımızı gönderiyor ve onu en kısa süre içinde o çok yakıştığı 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasının sunucu koltuğunda görmeyi diliyoruz.
Altında Yakından Kumanda okurlarının tasdiki ve mührü bulunan karneleri dağıtmadan önce dikkatimi çeken bir başka ilginç durumu da sizlerle paylaşmak istiyorum: Bilgi yarışmalarını sunanlar ya oyuncular arasından seçiliyor ya da sunucu, eninde sonunda oyuncu oluyor.
Aşağıdaki listede ismi geçen sunucuların büyük çoğunluğu oyunculuktan gelme mesela... Ekranda Kelime Oyunu'nun sunucusu olarak tanıdığımız Ali İhsan Varol ise tıpkı Mesut Yar gibi şimdilerde dizi ve sinema filmlerinde önemli roller üstlenmeye başladı. Demek ki, sunucu koltuğunda ahkam kesmek için önce bol bol rol kesmek gerekiyor ya da tam tersi...
Gelelim notlara: Peşinen söyleyeyim, yaz dönemi yarışma sunucuları arasında herkes sınıfını geçti. İçlerinde 'Eh işte' diyeceğim bir kişi bile yok. Sıralamayı ise 'kanaat' belirledi.
İLKER AYRIK-ÇARKIFELEK (10): Adam, yarışma sunmak için yaratılmış sanki. Çarkıfelek gibi çiğnene çiğnene sakız olmuş bir yarışmaya bile heyecan ve dinamizm katmayı başardı. Kanal D yeni dönemde ona iki yarışma daha sunduracakmış. Diş macununun ortasından sıkmasalardı keşke...
OKTAY KAYNARCA-VAY ARKADAŞ (9): Öyle neşeli, öyle dinamik ve içten görünüyor ki, sanki bu yarışmayı sunmak için üste para vermiş gibi. Oyunculuk tecrübesinden yararlanıyor ama asla sunucuyu oynamıyor!
MEHMET ALİ ERBİLEYVAH DÜŞÜYORUM (8): Kim ne derse desin, konu sunuculuk ile şovmenliği birleştirmek ise Türkiye'de bu işi ondan iyi beceren yok. Ah bir de 'Hal ve gidiş' notunu yükseltebilse...
ŞORAY UZUN- ŞORAY UZUN'LA 7'DE 7(7): Hata yapmamak için gösterdiği azami dikkat, azıcık kendini kasmasına ve tempoyu düşürmesine yol açsa da, 'halk çocuğu' tavrı ve samimiyeti onu sempatik kılmaya yetiyor.
HÜSEYİN AVNİ DANYAL - JOKER (7): Düzgün diksiyonuve nezaketi ile tam da TRT standartlarına haiz bir sunucu izlenimi veriyor. Daha renkli ve dinamik bir formatta çok daha büyük bir başarı elde edeceğine inanıyorum.
MESUT YAR: Sevgili kardeşim ne eylerse güzel eyler. Canlı Para'yı da abartmadan, sıkmadan, 'tam da olması gerektiği gibi' sunuyor. Vallahi meslektaşlık kontenjanından torpil geçmiyorum, hepsi samimi düşüncelerim. Notu mu? Ne haddime?..
VE SON BİR NOT: Kim Milyoner Olmak İster?'deki nöbetçi sunuculuğu sırasında harikalar yaratan ve ekran başındakileri gülmekten kırıp geçiren Eser Yenenler'in bu yaz sezonunu boş geçirmesine gönlüm hiç razı gelmedi doğrusu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA