Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bayram geldi mi sahiden?

Eskiden 'bayram ekranı' diye bir şey vardı, hatırlar mısınız? Benim televizyon muhabirliği dönemimde, mevcut birkaç kanalın bayramda hangi sanatçıları ekrana çıkaracağını önceden yazmak, en büyük 'atlatma' haberdi. Bayram programlarının yapılacağı stüdyoların dekorlarını önceden fotoğraflamak bile önemli haberdi. İçlerinde, çekimi dört gün süren bayram programı bile hatırlıyorum. Bu programları sunmak ise bir sunucu için 'ödüllerin' en büyüğüydü...
Peki ya şimdi?
Bayram, televizyonda 'kepenk kapatmak' için bir vesile adeta... Haber kanallarında birkaç 'dostlar alışverişte görsün' tarzında sohbet programı... Büyük kanallarda 'bayram süsü verilmiş' bildik yarışma programları...
TRT Müzik kanalı dışında bayramın geldiğini hatırlayan yok gibi... Sebep? Bayram süresince reklam bütçeleri azalıyormuş. Bunun de nedeni, insanların bayramda televizyon izlememeleri imiş!
Şimdi sizlere soruyorum: Dün gece televizyon izlemediniz mi? Kanallar arasında 'çaresizce' dolaşıp şöyle bayram neşesine neşe katacak özel bir program aramadınız mı? Birkaçınız dışında bu soruya 'Eveeeeet' diye yanıt verdiğinizi tahmin ediyorum.
İki ay sonra bir bayram daha var.
Kanal yöneticilerine, yapımcılara şimdiden tüyoyu veriyorum: Eskiyi hatırlatan, nostaljik tarzda bir bayram programının seyircisi şimdiden hazır. Programı Ayşe Egesoy'a sundurun mesela... Halit Kıvanç ile Orhan Ayhan'a bir sohbet köşesi yaratın.
Acun'un yarışmalarından çıkma, birbirinden yetenekli genç taklit sanatçıları ve şovmenler var. Alın bir-ikisini, bayram skeçleri çekin. İçinde Türk Sanat Müziği de, Türk Halk Müziği de, folklor gösterisi de, yerli ve yabancı pop müzik de bulunsun. Alın Muazzez Abacı'yı, Muazzez Ersoy'u, Emel Sayın'ı, Ahmet Özhan'ı, İzzet Altınmeşe'yi, Kibariye'yi, Candan Erçetin'i; 'bayram şekeri' gibi sunun eski seyircinize... Görün bakalım, 'bayram programı' izleniyor mu, izlenmiyor mu... Ondan sonraki bayram, sponsorlar kapınızda kuyruk oluyor mu, olmuyor mu hep beraber görürüz.
Peki bu program en çok hangi kanala yakışır? Tabii ki TRT 1'e... Yüreğinde reyting kaygısından önce 'kamu sorumluluğu' taşıması gereken kanal o değil mi? Seyircinin taleplerine en çok kulak vermesi gereken? Haydi o zaman dostlar, sıvayalım kolları...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA