Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aman dikkat!

'Şuanda Çeşme'de rüya gibi bir kumsaldayız' ya da 'Bodrum güneşi de bir başka oluyor canım' gibi tweet'ler atıp o unutulmaz anlarınızı Instagram'da filan paylaşıyorsunuz ya; hah işte onlar, uyanık hırsızlara 'rehber' oluyormuş. Çünkü bazı hırsızlık şebekeleri, özellikle Instagram'ı takip ederek, hangi evlerin boş olduğunu tespit edip oraları soyuyorlarmış.
Geçenlerde Ankara Barosu avukatlarından Meltem Banko'nun bu konudaki bir uyarısını okudum. Faydalı olacağını düşünerek paylaşıyorum.
Avukat Banko, bayram tatiline çıkan vatandaşların sosyal medya aracılığıyla yer bildiriminde bulunmaları veya tatil fotoğraflarını paylaşmalarının olası hırsızlık olaylarına davetiye çıkardığını belirterek, "Eğer eviniz ya da iş yeriniz, siz uzaktayken yeterince korunmuyor ve güvenli değil ise; sosyal medyada yer bildirimi yaparken bir kez daha düşünün" diyor.
Sözün özü; Instagram'daki mutlu anların karşılığı, dönüşte tamtakır bir ev ya da soyup soğana çevrilmiş bir iş yeri olabilir. Aman dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA