Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ayumi'nin Mutfağı

Ülkemizdeki en sempatik Japon olan Ayumi Takano, uzun süredir ortalıkta görünmüyordu. Önce dizi oyunculuğu, ardından yemek programı yapıp sırra kadem basmıştı. Meğer harıl harıl yeni kitabını yazıyormuş. 'Ayumi'nin Mutfağı' adlı kitabın tanıtım toplantısı 3 Eylül'de yapılacak. İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan kitap; sadece Japon yemeklerini bize en yakın birinin ağzından tarif etmekle yetinmiyor, o yemeklerin doğduğu toprakları ve oranın kültürünü de son derece sürükleyici bir dille anlatıyor.
Babası aşçı, annesi ise küçük lokanta sahibesi ve beslenme uzmanı olan Ayumi, ilgilenenler için Japon mutfağının tüm lezzetlerini anlatmış. Uzakdoğu kültürüne ilgi duyanlar kaçırmasın.
Bu arada Japon yemeklerinin UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alındığını da Ayumi'den öğrendim. Darısı bizimkilerin başına...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA