Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nefs-i suret

Cem Yılmaz'lı banka reklamları, hedefi 12'den vurmaya devam ediyor. Dizinin(!) yeni bölümünde Cem bu kez bankanın reklam filminde bir memuru (Mert Fırat) oynatıyor. Aslında oyuncu olmayan ve altı aydır bankada çalışan memurun 'sahiciliği', Cem'i çok etkiliyor ve bizimki reklam filminin sonunda kamerayı kendilerine çevirip "Haydi o zaman bir nefs-i suret çekelim" diyor. İşte reklamın en can alıcı yeri de burası. Son zamanların en yaygın iletişim eylemi olan selfie'nin, 50'li yılların havasını yansıtan reklam filminde 'nefs-i suret' olarak karşımıza çıkması gerçekten de çok eğlenceli.
Aslında 'selfie' bir süredir ekranlarda dönen cep telefonu reklamında da boy gösteriyor. Annesi, oğlunun hamaratlığını belgelemek için onunla selfie çektirirken, Türk Dil Kurumu'nun bu terim için bulduğu 'özçekim' sözcüğünü kullanıyor. Ama görünen o ki, Cem Yılmaz sayesinde artık kimse bu eylem için 'nefs-i suret'ten başkasını kullanmayacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA