Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Pizza ve Usame

Digitürk'ün belgesel kanalları arasında yıldızı giderek parlayan Knowledge'de pazartesi akşamı müthiş bir belgesel vardı. ABD özel güçlerinin El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in evini basıp tüm dünyaya dehşet salan adamı nasıl ortadan kaldırdıklarının hikayesi, operasyona katılan timlerin kasklarında bulunan kamera görüntüleri eşliğinde anlatıldı. Belgesel değil, sanki değme aksiyon filmlerine taş çıkartan bir senaryo gibiydi.
ABD istihbaratı, Bin Ladin'in yaşadığı evin yerini tespit etmişti. Altı aydır özel olarak eğitim gören tim, iki helikoptere doluştu. Nereye gittiklerini ve kimi 'avlayacaklarını' helikoptere binmeden sadece beş dakika önce öğrenince, ağızları bir karış açık kalmıştı. Helikopterlerden biri, teknik bir aksaklık nedeniyle evin yakınına düştü. İçindeki askerler hafif yaralı kurtuldu. Buna rağmen operasyona devam emri verildi. 15 dakika içinde Usame Bin Ladin ve beraberindeki beyin takımı etkisiz hale getirildi. Öldürülenlerin kimliklerinden emin olmak için anında yüz görüntüsü eşleşmesi, parmak izi ve DNA testi yapıldı. Ayrıca örgütün yeni eylemlerinin planı da ele geçirilip dünya üzerindeki pek çok masum insanın hayatı kurtarıldı.
Belgeselde en çok ilgimi çeken, operasyon günü Beyaz Saray'ın 'steril' hale getirilmesi için girişilen çabaydı. Karargaha çevrilen Beyaz Saray'da önce turistik turlar iptal edildi. Oval ofis, operasyon karargahına dönüştürüldü. Timlerin yapacağı eylem, hem kask kameralarından, hem de operasyon bölgesi üzerinde uçan insansız hava aracı sayesinde 'canlı' olarak karargahta izlenebilecekti. Ama bu operasyonun basına sızmaması gerekiyordu. Başkan ile beraber 20 üst düzey görevlinin tatil günü olan 1 Mayıs Pazar günü Beyaz Saray'a girişleri gizlendi. Hepsi farklı zamanlarda gelip zırhlı limuzinlerini birkaç yüz metre ötede terk ederek, Beyaz Saray'ın batı kanadından alelade insanlar gibi giriş yaptılar.
Ve... Onların gün boyunca yiyecekleri pizzalar, beş ayrı firmadan sipariş edildi. Zira daha önce benzer bir kritik toplantı öncesinde Beyaz Saray görevlileri aynı firmaya 30 pizza sipariş etmişler, bu ilgi çekici talep basına sızmış ve toplantı deşifre olmuştu!
Acaba günün birinde Abdullah Öcalan'ın yakalanma öyküsünü bizim televizyonlarda izleyebilecek miyiz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA