Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Yenı yılın mutluluk haritası

Evet, 2011'e günler kala kişisel hesaplaşmalar başladı. Hangi sözü tuttuk, hangisini tutamadık? Hayatımıza neleri kattık, nelerden eksildik? Ne kadar geliştik ya da gelişmedik? Değiştik ya da değişemedik? İşimiz, ailemiz, eşimiz, çocuğumuz, evimiz, arabamız, eşyalarımız, hayatla ilgili bilumum tapularımız... Gezmek istediğimiz yerler, görmek istediğimiz yerler... Alınacaklar... Yapılacaklar... Uzayıp giden bir liste... Mutluluk mu getiriyor yoksa mutsuzluk mu? Yani daha çok sahip olmamız, daha çok yapılacak planımızın olması, her şeyin daha fazlası bizi nereye götürüyor? Bir dolu soru... Ama sorulardan kaçarcasına yeni yıla doğru koşarken; kimin aklında ki bunca şey? Öyleyse aklınıza getirelim...

ALIŞVERİŞ MUTLU EDİYOR
Ben değil tabii. Uzman değilim bu konuda. Ama arkadaşımın elinde bir kitap görünce; "Demek ki böyle reçetelere ilgi var" diyerek elinden aldım. Gretchen Rubin yazmış. Kitabın adı 'Mutluluk Projesi'... Yazar her ay için kendine hedefler belirlemiş. Bir takvim yani. Örneğin Ocak ayının konusu enerjiyi artırmak. Neler yapabilirsiniz? İşte tavsiyeler: Daha erken yat. Daha iyi egzersiz yap. At, onar, düzenle. Sürüncemede kalmış bir işi hallet. Daha enerjik davran. Birinci bölümü okudum. "At, Onar, Düzenle" başlığının içeriği bile sırf bu prensibi uygulayarak insanın hayatının nasıl değiştiğini göstermesi açısından son derece ilginç. Dağınıklığı önlemek, bir evdeki işleri yüzde 40 oranında azaltıyormuş. Bu bölüm dikkatimi çekti. Çünkü kentli kadınlar eve alışveriş torbalarıyla döndüğünde mutlu oluyor. Ve her şey birikiyor. Tahmin edemeyeceğiniz kadar çok birikiyor. Aradığınızı bulamıyorsunuz. Dolaplar karışıyor. Ve dağınıklıkla savaşır hale geliyorsunuz. Ne kadar enerji tükettiğinizi bir düşünsenize. Sadece bu konuyu yoluna koymak bile insanı rahatlatıyor. (Kendi adıma; iflah olmaz bir düzen hastası olduğumu söyleyebilirim. Düzenli dolaplarıma bakınca acayip mutlu oluyorum.) Yani 2011 durup dururken size hediye paketleri sunmayacak. O zaman 2010'un bu son günlerini gerçekleştirebileceğiniz 'planlar'ı oluşturmak için değerlendirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA