Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Artık müstehcenlik olmayacak!

Radyo ve televizyonların kuruluş ve yayın hizmetleri (RTÜK) hakkındaki kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tasarıda pek çok konu var. Bizi, televizyon izleyicilerini ilgilendiren konu ise; bundan böyle dizilerdeki kimi sahnelere getirilecek kısıtlamalar...

EMİNİM BİRİLERİ RAHATLAR!
Bakın neler olacak: Dizilerde kumar, uyuşturucu gibi sahneler artık yayınlanmayacak. Yayınlar, çocuklara karşı istismar ve şiddeti özendirmeyecek. Güçsüzlere ve özürlülere karşı ayrımcılık, istismar ve şiddeti teşvik edemeyecek. Alkol, tütün ürünleri ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı madde kullanımı ile kumar oynamayı özendirici nitelikte olmayacak. Yayınlar müstehcen olmayacak, cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içermeyecek. Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olmayacak... Budur... Hayırlı uğurlu olsun... Yani artık tecavüz falan olmayacak! Belki öpüşme de... Eminim birileri rahatlar! Ama... Ben en çok silahlara, çetelere, kimi reislerin adamlarına verdiği 'kaldırın ortadan' talimatlarına fena halde takılmış bulunuyorum. Hep emir veriyorlar; hiç ceza çekmiyorlar. Hayat, onlar için bir oyun gibi... İstedikleri oyunu oynuyorlar, hiç ebelenmiyorlar... İşte buna karşıyım. Hayatımızda bu kadar 'çete', bu kadar ağa var mı sahiden? Neyse... Dilerim silahlar susar ve çocuklar da silahı oyuncak sanmaktan kurtulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA