Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Sevdalı şarkılar!

"Yaz şarkısı mı var?" dediğimiz günlerde, geçmişin şarkıları geldi önümüze. Aysel Gürel şarkılarının yer aldığı 'Aysel'im' albümü raflardaki yerini aldı. Projenin mimarı Murat Yıldırım, aylarca bu projeyle yatıp kalktı.
En iyileri bir araya getirmek için çok uğraştı ve sonunda başardı.

YASMİN LEVY'YE DİKKAT
Albüm; Aysel'in hepsini ezbere bildiğimiz şarkılarından oluşuyor. Ve ne ilginçtir; albümde onun kadar Onno Tunç'un da ruhu var. Müzik dünyasının en verimli birlikteliğinden, o ortak dil, gönül ve akıldan ortaya çıkan yedi şarkı var albümde:
'Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam', 'Sitem', 'Ünzile', 'Yine Yeniden', 'Ah Mazi', 'Sultan Süleyman' ve '1945'...
Ve tabii Sezen Aksu'yu da unutmamak gerek. Büyük aşktan doğan büyük şarkıların kahramanlarından biri de o.
Bir ustalar geçidi var albümde...
Albümde biri Aysel'in sesinden (J'attendrai) olmak üzere 15 şarkı yer alıyor. Tarkan'dan 'Firuze', Ajda Pekkan'dan 'Ayıpsın Ayıp', Sezen Aksu'dan 'Sır', Ata Demirer'den 'Sitem' ve Yasmin Levy'den 'Sevda' benim favorilerim oldu...
Özellikle Yasmin Levy'ye dikkatinizi çekerim. İspanyolca sözlerle okuduğu şarkı, dünyanın her yerinde alıcı bulabilir. O kadar farklı ve iddialı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA