Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Narlar ve Ayvalar için kapışacaklar

Satıyorum, satıyorum, saaaaaat-tımmmmm!.. Bu kelimenin heyecanı, 1 Haziran'da Swissotel'de bir kez daha yaşanacak. Antik A.Ş.'nin düzenlediği müzayedede Osman Hamdi Bey ile birlikte Türk resminin en önemli ustası olarak görülen Şeker Ahmet Paşa'nın ilk kez bir müzayedede iki eseri satışa sunulacak. Turgay Artam'ın yöneteceği müzayedede, ressamın 'Narlar ve Ayvalar' tablosu tam 1.1 milyon YTL'den satışa çıkacak. Kulislerde konuşulanlara göre, ressamın en önemli yapıtlarından biri olan bu natürmortun rekor fiyata satılacağı kesin. Ressamın nadir bulunan eserlerinden 'Orman Yolu' tablosu da 500 bin YTL'den satışa sunulacak.

Müzeciler peşinde
Hatırlarsanız Aralık 2004'te yine Antik A.Ş. tarafından Osman Hamdi Bey'in 'Kaplumbağa Terbiyecisi' adlı eseri 1 trilyon 950 milyara satışa sunulmuştu. İstanbul Modern Sanat Müzesi ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi bu tablo için kıyasıya bir rekabete girmiş, 5 trilyon gibi rekor bir fiyat vererek tablonun sahibi olan Kıraçlar, gülen taraf olmuştu. Kıyasıya bir rekabete giren Eczacıbaşı ve Kıraçlar'ın bu tablo için tekrar karşı karşıya geleceği konuşuluyor. Bu arada sekiz yıldır Türk resim sanatının başyapıtlarını toplayan Cengiz Çetindoğan, yaklaşık 6 milyon dolara aldığı konuşulan Tepebaşı'ndaki Tarhan Han'ı yıl sonunda müze olarak hizmete açmaya hazırlanıyor. Çetindoğan da bu eseri açacağı müzesinde görmek isterse, önümüzdeki Pazar Swissotel'de tansiyon epey bir yükselecek gibi gözüküyor!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA