Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Demokrasi için yiyip içtiler!

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu, Fransız Devrimi'nin yıldönümünü, İstanbul'un elitlerine verdiği özel bir davetle kutladı. Sosyetenin akın ettiği davette şampanyalar demokrasi şerefine kalktı

Geçen haftayı çok yoğun geçiren İstanbul'un elitleri bu hafta sosyalleşecek fazla ortam bulamadı. Neyse ki, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu'nun bayram kutlaması oldu da birbirlerinin yüzünü görebildiler. 14 Temmuz 1789'daki Fransız Devrimi, Fransızlar'ın en önemli milli bayramı ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Christine Moro da bu önemli günlerini kutlamak için sosyeteye bir davet verdi. Beyoğlu'ndaki Fransız Sarayı'nda yapılan kutlama davetine sosyete büyük ilgi gösterdi.

ŞAMPANYALAR SU GİBİ AKTI
Fransa İstanbul Başkonsolosu Christine Moro'nun ev sahipliği geleneksel Türk misafirperverliğini aratmadı doğrusu. Moro, bütün davetlilere tek tek teşekkür edip onlarla sohbet etti. Başkonsolos, misafirlerine küçük jestler de hazırlamıştı. Kutlamadaki Fransız şarkılarının yanı sıra Türkçe şarkıların söylenmesi bu jestlerden biriydi. Bu arada mönü de çok zengindi. Dünyaca ünlü Fransız şampanyaları, şarapları su gibi akarken deniz mahsullerinden oluşan yemeklerin tadı da davetlilerin damağında kaldı. Velhasıl, Fransızlar ve İstanbul'un elitleri gece boyunca yiyip içip demokrasinin tadını çıkardılar!!!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA