Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Amcasının bir hayalini daha gerçekleştiriyor

Güler Sabancı, önce rahmetli amcası Sakıp Sabancı'nın en büyük hayalini gerçekleştirip, müzesini 6 bin 50 metrekarelik galerisiyle dünya standartlarına taşımıştı. Sonra da ikinci hayalini gerçekleştirip ünlü ressam Pablo Picasso'nun eserlerini Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergiletmişti. Güler Hanım, şimdi de amcasının bir başka hayalini daha hayata geçiriyor. Sakıp Bey sağlığında, Mardin'de uzun süre askeri kışla, ardından vergi dairesi olarak kullanılan ve uzun süre atıl durumda olan tarihi binayı yaklaşık 10 yıl önce restore ettirmeye karar vermiş. Ancak ömrü vefa etmeyince bu görevi Güler Hanım üstlenmiş ve Sabancı Vakfı aracılığıyla restore çalışmalarını 2006'da başlatmıştı.

MÜZE 1 EKİM'DE AÇILIYOR
Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine, iki katlı binanın üst katında yer alacak müzeye 'Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi' adı verilmiş. Amcasının bir hayalini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşayan Güler Hanım, müzenin açılışını 1 Ekim'de görkemli bir törenle yapmaya hazırlanıyor. İstanbul'un elitleri de, Güler Hanım'ın tahsis ettiği özel uçağa doluşup açılış için Mardin'e uçacakmış. Bu arada alt kattaki galeriye Sabancı Vakfı ile birlikte Dilek Sabancı da maddi destek sağladığı için 'Dilek Sabancı Sanat Galerisi' adı verilerek halkın hizmetine açılacakmış. Sakıp Sabancı'nın adının ikinci bir müzede daha yaşamasına önayak olan Güler Hanım'a ve emeği geçen herkesin ellerine sağlık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA