Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Elitler 1 milyon TL'den satışa çıkacak tabloyu görmeye gittiler!

Antik A.Ş, önümüzdeki pazar Burhan Doğançay'ın 'Mavi Senfoni' adlı eserini tam 1 milyon TL'den açık artırmaya çıkaracak. Elitler, müzayede öncesi 'Mavi Senfoni'yi görmek için Antik Palace'a akın etti...

Son birkaç yıldır Türk çağdaş sanatı eserleri altın çağını yaşıyor. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında çağdaş Türk sanatçılarının eserlerine büyük paralar ödeniyor. Çağdaş eserlerimize olan bu ilgi, müzayede evlerini de bu tür eserlerin müzayedelerine yönlendiriyor. Türkiye'nin en büyük müzayede evlerinden Antik A.Ş de önümüzdeki pazar günü böyle büyük bir müzayede yapacak... Antik A.Ş'nin 15 Kasım Pazar günü Swissotel'de düzenleyeceği 'Çağdaş Sanat Eserleri' müzayedesinde başta Burhan Doğançay olmak üzere çağdaş Türk sanatçılarının başyapıtları açık artırmaya çıkacak. Doğançay'ın 'Mavi Senfoni' adlı başyapıtı da bu müzayedede tam 1 milyon TL'den açık artırmaya sunulacak ki, bu bir rekor. Çünkü bu eser, yaşayan bir sanatçının müzayedede satışa sunulan en yüksek bedelli eseri unvanına da sahip oluyor.

'MAVİ SENFONİ'Yİ YAKINDAN İNCELEDİLER
Eserleri dünyanın 64 müzesinde yer alan Burhan Doğançay'ın, ayrıca başka eserleri de sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Müzayedeye çıkacak eserler, perşembe günü Antik Palace'da sergilenmeye başlandı. Bu kadar değerli eserler yer aldığı için müzayedenin tanıtım kokteyline de ilgi büyük oldu. Evlerinin duvarlarını artık çağdaş eserlerle süslemeye başlayan İstanbul'un elitleri, kokteyle katılıp eserleri tek tek inceledi. Tabii en çok 'Mavi Senfoni'nin önünde oyalandılar. Herkes tabloya bakıp iç geçirdi ama bakalım rekor fiyata sahip olan bu tablo, pazar günkü müzayedenin ardından kimin evinin duvarını süsleyecek!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA