Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Türk kahvesinin hatırına bir araya geldiler

Merve Gürsel'in başkanı olduğu Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği'nin ilk gala yemeğine, cemiyet hayatının en ünlü isimleri katıldı

Cemiyet hayatından Merve Gürsel ve Sabah Gazetesi yazarlarından Ahmet Örs başta olmak üzere bir grup gönüllünün 2008 yılında kurduğu Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği, geçen hafta ilk gala yemeğini düzenledi. Türk kahvesini ve kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlayan derneğin galası ilk olduğu için her şeyiyle çok özenle hazırlandı. Geçen Temmuz'da New York'ta doğum yapan Merve Gürsel, bebeğini biraz büyütünce başkanı olduğu Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği için kolları sıvamıştı. İşte bu ilk gala yemeği de Merve Hanım'ın yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı çalışmaların bir eseri.

İLK GALA YEMEĞİNİN MÖNÜSÜ ÇOK ÖZELDİ
Pera Palace Hotel'deki gala yemeğine cemiyet hayatının en seçkin isimleri katılıp Merve Gürsel ve Türk kahvesi gönüllülerine büyük destek verdi. Galada davetlilere, Türk kahvesi kullanılarak yapılan çeşitli mutfaklara ait yemeklerden oluşan bir mönü ikram edildi. Pera Palace'ın executive şef Maximilian J.W. Thomae; Venedik, Londra, Paris ve Viyana'nın klasik yemeklerine Türk kahvesi ekledi ve kendine göre yorumlayıp davetlilerin beğenisine sundu. Merve Gürsel'in derneğe destek verenlere teşekkür ettiği kısa konuşmasından sonra davetliler Türk kahvelerini yudumlayarak geceyi sonlandırdı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA