Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Doğançay ve Zeid'in önünde kuyruk oldu

Çağdaş sanat ustalarının, önümüzdeki hafta müzayedeye çıkacak eserleri bir davetle tanıtıldı. Sanat tutkunu elitler, özellikle Burhan Doğançay ve Fahr El Nissa Zeid'in eserleri önünde kuyruk oldular

Çağdaş sanat tutkunu elitler, bu hafta yine bir araya geldi.
Bu kez onları bir araya getiren; Antik A.Ş'nin 22 Ekim'de Swissotel'de düzenleyeceği 'Çağdaş Eserler Müzayedesi'nin tanıtım davetiydi. Çağdaş sanatın büyük ustalarının, çok değerleri eserlerinin açık artırmaya çıkacağı müzayedenin Antik Palace'taki tanıtım davetine ilgi çok büyük oldu. Koleksiyoner kimlikleriyle öne çıkan iş dünyasının seçkin isimleri müzayedeye çıkacak eserleri incelemek üzere davetteydi. Onlara, çağdaş sanatın en sıkı takipçisi olan birçok elit eşlik ediyordu.

REKOR BEKLENİYOR
Davetliler özellikle; Fahr El Nissa Zeid'in 500 bin liradan satışa çıkacak üç metrelik 'The Pianist' ve 850 bin lira başlangıç fiyatı olan soyut kompozisyon eserini inceledi. Yaşayan en değerli Türk çağdaş sanatçılarından Burhan Doğançay'ın 700 bin liradan açık artırmaya çıkacak 'Kurdeleler' adlı eserinin önünde ise davetliler resmen kuyruk oldu.
Rekor fiyatlara satılması beklenen bu eserlere bazıları alıcı gözle bakarken bazıları ise "Bu eserleri bir daha nerede göreceğim" der gibiydi. Bu değerli eserlerin kimlerin evlerini süsleyeceğini ise ancak 22 Ekim'de öğreneceğiz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA