Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Yeni yuvası Rum okulu

Bettina Machler ile Cem Hakko'nun 24 yıllık evliliği 2006'da bitmiş; Bettina Hanım, bu boşanmadan yüklü bir tazminat almıştı. Aralarında yapılan protokole göre Bettina Hanım, evli oldukları dönemde yaşadıkları Çengelköy'deki köşkte 2.5 yıl oturup konutu terk edecekti ama bu süreyi bir hayli uzatmıştı. Öğrendim ki, sonunda Cem Bey köşküne kavuşmuş! Çünkü Bettina Hanım; eski bir eğitim ve öğretim yuvasının üzerine kendisine yeni bir ev kurmuş. Sinan Dereli ile birlikte olan Bettina Hanım'ın yeni yuvası, eski bir Rum okulu. 19'uncu yüzyılın ikinci yarısında kurulan okul, 1905'te yanınca, hayırsever Efstathios Evgenidis'in bağışlarıyla 1910'da yeniden inşa edilmiş.

88 ÖĞRENCİ VARMIŞ
1914 yılında okulun; 38'i erkek, 50'si kız 88 öğrencisi varmış. 1972'de kapatılan okul ne zaman mesken haline çevrildi bilmiyorum ama şimdi Bettina Hanım'a yuva olmuş. Bettina Hanım; muhteşem bir manzarası olan evi, dostları aracılığıyla vakıftan kiralamayı başarmış ve Aralık ayında da taşınmış. Umarım yeni yuvasında hep mutlu olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA