Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Kızılhaç Balosu'nda Türk rüzgarı esti

Uluslararası insani hareketlerin en önemlilerinden biri olan Kızılhaç (Swiss Red Cross Geneva), cumartesi günü görkemli bir baloyla 150'nci kuruluş yıldönümünü kutladı. İsviçre'nin Cenevre kentinde 12'ncisi gerçekleştirilen Kızılhaç Balosu'nun bu yılki teması 'Boğaziçi'nden Rüyalar'dı.
Din, dil, ırk, toplumsal sınıf ve politik görüş farkı gözetmeksizin insanların acı çekmesini önlemek ve acılarını dindirmek için kurulan İsviçre Kızılhaç'ı, bu doğrultuda yaptığı hizmetlerden dolayı DEMSA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan'a Onursal Başkanlık unvanı verdi. Baloda yaklaşık bin kişiye hitap eden Demet Hanım, 'kendisine gösterilen büyük teveccühü, Türkiye'nin dünya barışına yaptığı katkının bir nişanı olarak kabul ettiğini' söyledi.

TÜRK MODASI VE MÜZİĞİ DE ORADAYDI
Demet Sabancı Çetindoğan'ın Türkiye'nin barış mesajını ilettiği, dünyanın birçok ülkesinden hayırseverlerin katıldığı baloya, Türk sanatçılar damgasını vurdu.
Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunu üstlendiği gece, Uğurkan Erez'in koreografisi eşliğinde Dilek Hanif'in özel defilesiyle başladı. Burhan Öçal ve Mustafa Sandal, performanslarıyla konukları büyülerken, DJ Salih Saka da konukları coşturdu.
Baloda konuklara Türkiye'yi tanıtan hediyeler de dağıtıldı. Geceden elde edilen gelir; tüm dünyada doğal afetler, savaş ve açlık gibi nedenler yüzünden yardıma muhtaç olan insanlara iletilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA