Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Bozburun'da çöp topladılar

Okulların kapanmasıyla birlikte İstanbul'un elitleri topyekun Ege ve Güney sahillerine göçüp tatilin keyfini çıkarırken, tatilini 'iyi' şeyler yaparak geçirenler de var. İşte size bir örnek: Celal-Şebnem Çapa, Erdem-Candan Kıramer, Sinem Güven Ersönmez, Zeynep Dirvana ve Tunç-Oya Noyan; hafta sonu Marmaris Bozburun'a çöp toplamaya gitti. Tüm yakın çevreleri plajlarda keyif çatarken, onlar yaz sıcağında iki gün boyunca sabahtan akşama kadar 'Bozburun daha temiz olmalı' deyip bölgedeki sahillerde ve birkaç adada çöp topladı.

100 BÜYÜK ÇÖP TORBASINI DOLDURMUŞLAR
Bu duyarlı davranışın fikir babası ise Celal Çapa. Son birkaç yıldır eşi Şebnem Hanım ile Bozburun'a tatile giden Celal Bey, bu cennet tatil beldesindeki kirliliğe dur demek istemiş. Çapa, bireysel olarak 2008'den bu yana bu işi yapan Oya Noyan'ı da yanına alıp Marmaris Belediyesi'nin ve Bozburun İlköğretim Okulu'nun kapısını çalmış. Her iki kurumdan da destek alan Çapa ve Noyan, yakın arkadaşlarının da katılımıyla hafta sonu Bozburun'a gitmiş. Marmaris Belediyesi çalışanları ve ilköğretim öğrencilerinin de desteğiyle iki günde 100 büyük çöp torbasını dolduracak kadar çöp toplamışlar.
Telefonda konuştuğum Celal Çapa, asıl amaçlarının öğrencilere çevre duyarlılığını aşılamak olduğunu söyledi. Bu kez 50 kişi ile bu işe kalkıştıklarını belirten Çapa, aynı işi Eylül'de 250 kişi ile tekrarlayacaklarını söyledi. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA