Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Kadın girişimcilere destek!

Leyla Alaton "Bu toplantıya katılman lazım" deyince akan sular durdu...
Geçen hafta Microsoft'un mekan sponsorluğu yaptığı o toplantıda aldım soluğu.
Salon; fiziksel güzelliğin ötesinde daha büyüleyici, etkileyici, yaratıcı ve kendine güvenen enerjileri olan kadınlar ile doluydu.
Genelde kadınlar arasında hissedilen o mesafeli rekabet hissi yerine, tamamen bir dayanışma duygusu hakimdi ortamda...
Dünyanın her bir köşesinde yaşayan ve "Türkiyeliyim" diyen profesyonel kadınlar bir iletişim ağı kurmuşlar, adını da Turkish WIN (Women Internetional Network) koymuşlar.
İstanbul ve New York'tan, Ted konferanslarına benzer bir platformdan tüm dünyaya ulaşıyorlar.
Her toplantıda girişimci, akademisyen, sanatçı, öğrenci, liderlik vasıfları olan pek çok değerli kadın buluşuyor, alanında öncü konuşmacıların motive edici fikir ve hikayelerini dinliyorlar. Bu toplantılar aynı zamanda internet üzerinden canlı da izlenebiliyor. Sonra herkes birbiri ile tanışıyor. Bir yığın bağlantı kuruluyor, yeni iş fırsatları yaratılıyor.
Artık iletişim demek, networking demek çünkü...
Turkish WIN'i hayata geçiren Melek Pulatkonak ve direktör Elif Tukin Oygur pırıl pırıl iki genç kadın.
Melek; London School of Economics& Political Science'dan mezun, Columbia Business School'dan MBA derecesini almış. Yıllarca New York'ta yaşamış. Şimdi Türkiye'de Microsoft'ta yöneticilik yapıyor.
Elif; Koç Üniversitesi'nde sosyoloji okuyup pazarlama master'ı yapmış. Uluslararası konferans sektöründe çok tecrübeli.
İkisinin de ortak amacı; "Ben nasıl katkıda bulunabilirim?" demek...
Melek; "Türkiye ve yurt dışında yaşayan başarılı ve yetenekli çok sayıda kadın tanıyorum. Ama onlar birbirlerini tanımıyor. Fikirlerini paylaşabilecekleri online bir platform da yok. Hedef onları bir araya getirmek..." diyor.
Turkish WIN'in çalışmalarından biri de özellikle liderlik vasıfları olan kadınlara ve öğrencilere mentorluk yapmak. Türkiye'de orta ve üst düzey kadın yönetici açığı var. Kadınların vasıfları var ama nasıl yol alacaklarını bilmiyorlar. "Yön bilmeyen yola çıkamıyor.
Liderlik için nasıl yol alacağını bilen çok daha hızlı ilerler. Biz o yolu gösteren platformu sağlıyoruz" diyor Melek ve Elif.
Düşündüm de, bugün benim bir kadın olarak bu köşeden seslenebileceğim büyük bir imkanım olduğuna göre; sesini duyurmak isteyen kadınların da sesi olma sorumluluğum var.
Kadının toplumdaki önemini ve değerini vurgulayan bu tip etkinlikleri duyurmaya devam edeceğim. Bu, sadece kadınlar için değil, tüm toplum için önemli... Çünkü; kendine güvenen, kendini ifade edebilen ve geliştiğini hisseden bir kadın; bu hissi ailesine, çevresine ve topluma yayar.
Turkish WIN'e ulaşmak isterseniz turkishwin. com sitesinden bilgi alabilirsiniz. Profesyonel ve kişisel anlamda sesini duyurmak isteyen ve gelişmek isteyen tüm kadınlara açıklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA